Inviter på en real blings til lunsj, eller «øyansmørbrød» som det heter i min familie. Hvem blir vel ikke lykkelig når de får servert et smørbrød som er laget spesielt for deg? Et «øyansmørbrød» spises ifølge min mamma like mye med øynene (eller «øyan», som vi sier i Trøndelag) som med munnen - og i godt selskap, selvsagt. Jeg husker ennå de spennende «øyansmørbrødene» mamma serverte oss i barndommen (og etter at jeg ble voksen), og denne tradisjonen har jeg tatt med meg videre og det er nå blitt en herlig tradisjon på hytta, enten vi har gjester eller ikke. Hyttelunsjene med ”guttan” mine er som en liten fest hver gang, enten det er helt enkle blingser eller slike som står på menyen. Det er så viktig å skape og ta vare på slike øyeblikk.  

Ta en titt i kjøleskapet og det du har tilgjengelig der, dette er nemlig en ypperlig måte å få brukt opp rester på. Kanskje du har en kyllingfilet eller to i fryseboksen? Og med litt tomat, majones og noen løkringer så er ”øyansmørbrødet” straks klart til servering!  

Ingredienser

6 skiver landbrød
3 kyllingfileter
6 skiver bacon , sprøstekt
150 g majones + karri
6 salatblader
1-2 avokado , i tynne båter
200 g cherrytomater , delt i to
1 liten rødløk , i tynne ringer
salt og pepper
potetgull

SLIK GJØR DU

Bak gjerne eltefritt landbrød, eller kjøp annet godt brød.

Stek kyllingfileten på begge sider i stekepannen (i litt nøytral olje) og legg den deretter i et ildfast fat. Stikk et steketermometer inn i den mest kjøttfulle delen av kyllingen og stek den ved 175 grader (over- og undervarme) midt i ovnen til kyllingkjøttet har en kjernetemperatur på ca. 67 grader. Det tar omtrent 15 minutter. La kyllingen hvile i minst 10 minutter, og skjær den deretter opp i skiver. Alternativt kan du selvsagt benytte ferdig grillet kylling fra butikken.

Fordel baconskivene på et bakepapirkledd bakebrett og stek dem ved 200 grader (over- og undervarme, midt i ovnen) i 12-15 minutter, til baconskivene er gylne og sprø. Snu dem gjerne en gang underveis og følg med mot slutten av steketiden. La baconet renne av på litt kjøkkenpapir.

Ha majonesen i en liten bolle og smak til med karri til du får ønsket styrke på karrimajonesen din.

Skjær opp grønnsakene slik at du har alt klart. Rett før servering smører du karrimajones på brødet og fordeler deretter salatblader, kylling, avokado, tomater og rødløk oppå. Krydre med salt og pepper, ha eventuelt på noen spirer, og topp det hele med litt ekstra karrimajones og en baconskive. Nytes umiddelbart, gjerne med litt potetgull som tilbehør.

Club Sandwich med kylling og karrimajones

TIPS

 • Kyllingen kan gjerne tilberedes noen timer før du skal servere smørbrødet, men bør skjæres opp rett før servering.
 • Dersom du ønsker at retten skal mette litt mer kan du rett og slett legge en skive brød (med karrimajones) på toppen også, dele sandwichen i to og stikke en tapaspinne el. i den slik at den holder seg samlet.

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Meine Schwester wohnt in Oslo und sie schickt mir neuerdings öfter Ihre wunderschönen Rezepte.
  Ich wäre sehr froh, wenn ich auch bei Ihnen Mitglied werden könnte. Mein Name ist Gertrud Schnelle.
  Leider spreche ich kein Norwegisch, sondern Deutsch. Wenn es in deutscher Sprache nicht möglich ist, komme ich eventuell auch mit Englisch zurecht. Danke, hoffe von Ihnen zu hören

  1. Wenn «das Problem mit einer dt Version» noch nicht gelöst ist, dann folgende Möglichkeit ausprobieren: Text der Trine kopieren und in MS Word hineinkopieren, dann der Übersetzer in Word verwenden. Kommt üblicher Weise ganz gut.
   Beste Grüsse

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste