Annonse

Med en pølsesnabb, noen grønnsaker og et par bokser med kikerter og linser på lur, kan du trylle frem et enkelt, næringsrikt og smakfullt måltid på kort tid. Jeg har her brukt GoGreen økologiske kikerter og røde linser, som er ferdigkokte og klar til bruk - og derfor ypperlig å benytte i en slik rett. Kikerter og røde linser tilfører viktige næringsstoffer og er en viktig proteinkilde, som gjør at denne retten metter godt i magen også. Til ca. 4 porsjoner trenger du ca. 20 minutter og:

Annonse

Ingredienser

225 g speket chorizo (gjerne en spicy type)
1 løk , i terninger
3 fedd hvitløk , finhakket
1 rød paprika stor, i terninger
1 boks GoGreen hermetiske tomater
1 boks GoGreen kikerter
1 boks GoGreen røde linser
3 1/2 dl kyllingbuljong (ca.) (kraft eller utblandet fond)
1 ts spisskummen
sukker litt (smak til)
chiliflak noen klyper(smak til)
100 g frisk spinat (ca.)
salt og nykvernet sort pepper
persille eller koriander, grovt hakket

SLIK GJØR DU

Rens og skjær opp grønnsaker og chorizo som angitt ovenfor, slik at du har alt klart før du setter i gang. Skyll kikerter og røde linser under rennende vann i ca. 1 minutt og la vannet renne av.

Ha litt nøytral olje i en gryte/stekepanne med høye kanter og fres løken et par minutter, før du tilsetter hvitløk og paprika. Legg grønnsaksblandingen til side. Stek chorizoen i litt nøytral olje et par minutter, og tilsett deretter grønnsaksblandingen, hermetiske tomater, kikerter, linser og kyllingbuljong. Smak til med spisskummin, sukker, chiliflakes, salt og pepper. La gryteretten stå å surre i ca. 10 minutter, til grønnsakene er møre og fine. Tilsett spinatbladene og rør godt sammen. Retten er ferdig når spinatbladene så vidt begynner å falle sammen. Gi gjerne retten et lite dryss av frisk koriander eller persille, og server med godt brød som tilbehør.

TIPS

  • Du kan bytte ut chorizoen med annen smaksrik pølse eller rester av kjøtt, og tilsett gjerne også andre grønnsaker som for eksempel rotgrønnsaker (men da må du beregne litt lengre koketid).
  • Ønsker du en vegetarisk variant av denne retten kan du droppe chorizoen og erstatte kyllingbuljongen med grønnsaksbuljong. Smuldre eventuelt litt fetaost over retten før servering.

VELBEKOMME!

Dette innlegget er laget som en del av mitt samarbeid med GoGreen. GoGreens produkter får du kjøpt i de fleste dagligvareforretninger.

Skriv ut English READ IN ENGLISH

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Min Handleliste

Kjøp ingrediensene direkte i MENYs nettbutikk.