Inspirasjon til denne oppskriften har jeg fått av en av mine lesere, Bjørg, som rett som det er tipser meg om spennende oppskrifter og kombinasjoner. Denne deilige chilimarmeladen smaker godt som tilbehør til ost, på blingser eller til en middagsrett som tåler litt ekstra chili.

Oppskriften gir tre små glass med chilimarmelade, og er lånt fra Nigella (men jeg har redusert sukkermengden noe).

Annonse

Ingredienser

100 g rød chili (ferdigrenset)
100 g rød paprika (ferdigrenset)
500 g syltesukker (smak til)
4 dl eplesidereddik (5%)

SLIK GJØR DU

chilimarmelade

Rens chili og paprika for stilk, hinner og frø, og del opp i grove biter. Kjør først chilien i en kjøkkenmaskin med kniver/stavmikser et par sekunder og tilsett deretter paprikaen. Kjør til paprika og chili er jevnt hakket, men ikke finmost.

Ha eplesidereddik og syltesukker i en tykkbunnet kasserolle og gi det et oppkok. Har du ikke syltesukker kan du benytte vanlig sukker og pektin (dosert etter anvisningen på emballasjen). Tilsett chili- og paprikablandingen, og la det stå å koke i ca. 15 minutter. Smak til underveis om det er nødvendig å tilsette mer sukker.

La blandingen avkjøles i 30-40 minutter, til marmeladen begynner å tykne. Hell den deretter over på rene glass, sett på lokk og la marmeladen avkjøles helt.

Oppbevar chilimarmeladen kjølig. Marmeladen er holdbar i flere måneder.

chilimarmelade

ENJOY!

Ønsker du en litt friskere og «mildere» variant kan jeg anbefale «Chilimarmelade med appelsin«. 

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Artig! Vi har mange chilier i vinduskarmen, så dette vil vi prøve! Men siden jeg ikke tåler pectin, må vi bruke vanlig sukker. Hvilken type chili brukte du?

 2. Hei Trine! Superfin blogg du har! Har prøvet ut mange av dine inspirerende oppskrifter med stort hell. Laget i dag fikenmarmeladen med stort hell og chilimarmeladen uten det samme hellet. Den ble ikke tykk. Har fulgt oppskriften til punkt og prikke ( vanlig sukker og pektin). Hva kan ha feilet ?

  1. Jeg har prøvd meg også på Chilimarmeladen og den ble bare tyntflytende. Jeg har prøvd to forskjellige oppskrifter uten hell. Hvordan får man denne marmeladen stiv? I den ene oppskriften brukte jeg gelatin, men jeg måtte ha så mange plater i den at jeg ikke tror den er så bra å spise. Er det noen som hvet hva som må til?

   1. Hvis du benytter syltesukker og koker den lenge nok, så skal den bli stiv. Jeg laget den selv i kveld, og det fungerte fint denne gangen også. Du kan eventuelt redusere mengden med eddik til 3 dl, men jeg tror ikke det er det som var årsaken til at du ikke har fått det stivt tidligere.

 3. Hei jeg har nettopp laget chilimarmeladen og den smakte veldig eddik. Jeg har fulgt oppskriften din helt 100% med både eplecidereddikk og syltesukker. Stemmer det at det skal være 4 dl eddik??
  Ellers takk for mange gode oppskrifter:-)

 4. Hei!
  Hvor kjøper man syltesukker?? Er det sånn «boks» som står i bakehylla….ser den for meg, men husker ikke hva den heter… Og ca hvor mange chili tilsvarer 100 g?

  Mvh Jeanette

  1. Jeg fant nettopp syltesukker på Meny, etter å ha lett i 6 andre butikker. Pakken ser ut som vanlig sukker, bare med grønn skrift. Står sammen med sukker og mel 🙂

 5. Hei Trine
  Da har jeg laget chillimarmeladen og den smakte meget godt 🙂 Men hvorfor må glassene snus på hodet? Jeg benyttet de minste norgesglassene med slik gummiring og fikk utfordringer når jeg skulle åpne glasset, samt det dannet seg en rund klump i midten av glasset øverst.
  Kan man lage chillimarmeladen uten å snu glassene på hodet?

  1. Det er jeg litt usikker på. Ta en heller titt på chilimarmeladen med appelsin som jeg la ut tidligere denne uken.

 6. Hei, har laget denne no for 2. Gang – men denne gangen smakte den altfor mykje eplesidereddik. Eg 4 dobla oppskrifta, då eg synest denne var så god sist og tenkte å gi i julegave. Varma opp igjen marmeladen idag, og tilsatte 100 GR ekstra chili…fortsatt eddik. Har fu noko råd?

 7. Hvorfor vente med å ha den på glass til den har begynt å stivne? Lettere å unngå søl hvis du bruker trakt og fyller på glass mens den enda er varm og flytende.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Min Handleliste

Kjøp ingrediensene direkte i MENYs nettbutikk.