I dag kan jeg friste med en fargerik gryterett med blant annet marinerte argentinske villreker. Argentinske villreker fanges i iskaldt vann utenfor kysten av Argentina, og fås kjøpt i velassorterte dagligvarebutikker. Villrekene får her kose seg i en deilig chilimarinade, og serveres sammen med blant annet paprika, løk, koriander og risnudler.
Ingredienser
REKER & MARINADE
500 g | villreker (renset mengde) |
4 fedd | hvitløk , finhakket |
1 1/2 ss | ingefær , finrevet |
1/2 - 1 | rød chili , finhakket |
4 ss | oystersauce |
1/2-3/4 ts | gurkemeie |
1/4 ts | salt |
GRØNNSAKER & TILBEHØR
1-2 | rødløk , i tynne båter |
1-2 | paprika , i strimler |
2-3 | vårløk , finsnittet |
2 1/2 dl | kokosmelk (ikke lettutgaven) eller kremfløte/matfløte |
nøytral olje til steking | |
2 ss | frisk koriander , hakket |
salt og pepper | |
4 porsjoner | risnudler eller ris |
4 båter | lime |
SLIK GJØR DU
Rør sammen ingrediensene til marinaden og tilsett de rensede rekene. Vend sammen, slik at alle rekene er dekket med marinade. La det marinere i 10-15 minutter.
Skjær opp grønnsakene som angitt. Finn frem en stekepanne med høye kanter (eller en vid gryte) og stek løk og paprika på middels varme, til løken er blank og myk. La vårløken steke med de siste minuttene. Legg til side.
Kok risnudler eller ris etter anvisningen på pakken.
Ha litt nøytral olje i stekepannen og stek halvparten av rekene på middels varme et par minutter på hver side. Legg til side og stek resten av rekene på samme måte. Ha reker og grønnsaker, kokosmelk og eventuelle rester av marinaden i stekepannen/gryta og rør sammen. La det stå å putre på lav varme et par minutter til rekene er gjennomkokte. Smak eventuelt til med mer gurkemeie, salt og pepper.
Gi retten et dryss med hakket koriander, og server umiddelbart med risnudler eller ris som tilbehør.
VELBEKOMME!
En helgefavorit
Byttet ut kokosmelk med fløte da mannen i huset ikke liker kokosmelk. Smaker helt nydelig. Også bruker jeg scampi når jeg ikke får tak i villrede.