Man kan aldri få nok av kjappe og smakfulle kyllingretter. Her kommer en ny en, hvor kyllingen får selskap av løk, paprika, cashewnøtter og en litt spicy chilisaus - en deilig kombo som raskt kan bli familiens nye favoritt! 

Ingredienser

KYLLING & GRØNNSAKER

600 g kyllingfilet , i jevnstore biter
1 rødløk , i tynne båter
nøytral olje til steking
1 rød paprika , i biter
1 gul paprika , i biter
50 g cashewnøtter
3-4 vårløk , finsnittet
salt og pepper

CHILISAUS & TILBEHØR

4 ss soyasaus
2-3 ss flytende honning
1 - 1 1/2 ss Sriracha
1 fedd hvitløk , presset
1-2 ts limejuice
4 porsjoner basmatiris eller risnudler

SLIK GJØR DU

Chilikylling med paprika og cashewnøtter

Skjær opp kylling og grønnsaker som angitt. Kok risen etter anvisningen på pakken. Rør sammen ingrediensene til chilisausen og smak deg frem til en fin balanse mellom det søte, sterke og syrlige. Rist cashewnøttene i tørr stekepanne til de har fått litt farge, og legg til side.

Finn frem en vid gryte eller stekepanne og stek løken i nøytral olje i 2-3 minutter. Tilsett paprika og la den steke med til paprikaen er knapt mør og løken er blank og myk. La vårløken steke med de siste minuttene. Legg til side.

Krydre kyllingen med salt og pepper og stek den i to omganger, til den er gyllen og nesten gjennomstekt. Tilsett grønnsakene og chilisausen og la det surre med til kyllingen er gjennomstekt. Hold eventuelt igjen litt av chilisausen hvis du ønsker en litt mildere variant. Ha i cashewnøttene, og rør det hele sammen.

Chilikylling med paprika og cashewnøtter

Serveres umiddelbart med ris (eller risnudler) og eventuelt godt brød som tilbehør.

VELBEKOMME!

Har du laget oppskriften? Jeg vil gjerne høre hva du synes, legg igjen en kommentar under, på facebook eller Instagram (@trinesmatblogg). 

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. En virkelig god kyllingrett med gode smaker!! Sriracha saus var nytt for meg, men den gav god smak! Alt ble spist opp, og mannen mente at jeg kunne lage dette igjen en annen gang!

  1. Nydelig Denne festretten har jeg laget mange ganger! Jeg har laget sausen dagen før og da har den blitt noe sterk..kan jeg tilsette litt matfløte for å få den mildere?
   Mvh Eva.

 2. Jeg laget denne retten på en torsdage for min tenåringsdatter og meg. Om søndagen samme uke var den igjen på middagsbordet. Min datter elsker denne retten!

 3. Hei Trine og takk for en super god Kyllingrett. Her i huset spiser vi kylling 2 ganger i uka og når jeg var på leting etter nye og spennende oppskrifter kom jeg over denne.Jeg skjønte med engang at jeg måtte dobble oppskriften etter å ha lest igjennom alle indigrensene slik vi har nokk til å varme opp i overmorgen. Og det angrer jeg ikke på.

 4. Og da går jeg ut på kjøkkenet for å lage denne retten for ‘nte gang. Min datter på 13 år spør etter denne hver dag. Tusen takk, Trine for nok en fulltreffer.

 5. Lagde denne i går og den slo veldig godt an både blant voksne og tenåringer.
  Lett å lage var den også:)

 6. Tusen takk for super oppskrift! Lagde denne for første gang i dag, men det blir garantert ikke siste Den falt i smak hos hele familien

 7. Lagde denne til gjengen min igår. På en kjedelig onsdag.
  Gubben (som normalt har litt forsiktig gane og er småallergisk for chili) digget det! Ungene ga den 9 av 10 og det er veldig, veldig høyt på en onsdag. Det er nemlig bare to-tre retter som er en 10er hos oss.
  Denne skal helt klart lages igjen<3

 8. Den her retten er helt utrolig god! Nydelige smaker og farger ❤️. Min mann sa at dette var bedre enn noe han har fått servert på restaurant noen gang . Alle nøt hver munnfull, og 12-åringen her er skikkelig kresen og 15-åringen hevder han ikke liker kylling . Dette skal på bordet her flere ganger, ny favoritt

 9. Denne er en hverdagsfavoritt! Buker 800 gr kylling og dobbelt opp med saus. Hele familien elsker den!

 10. Denne retten er blitt en av mine favoritter og brukes mye både til hverdags og i godt vennelag. Ellers vil jeg takke for et kjempegodt utvalg i middags retter.

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste