Panna cotta er en italiensk spesialitet, som oversatt til norsk betyr ”kokt fløte”. Dette er en kjapp og enkel dessert å lage, enten dere er få eller mange til bords. Panna cotta kan varieres etter smak og behag, som her hvor den er tilsatt espresso for "cappuccino-smak" og toppet med revet sjokolade, for å tilføre ekstra smak og gi det hele litt krønsj. Prøv det gjerne i helgen!

Ingredienser

PANNA COTTA

4 dl kremfløte
1 dl espresso , smak til
2 ss brunt sukker , smak til
2 1/2 plater gelatin

TOPPING

50 g mørk sjokolade , revet
jordbær til dekor

SLIK GJØR DU

Panna cotta med espresso og sjokolade

Legg gelatinplatene i en skål med kaldt vann, og la dem bløtlegges i ca. 10 minutter.

Ha fløten i en tykkbunnet kjele og gi den et forsiktig oppkok. Smak til med espresso (eller sterk kaffe) og sukker til du får ønsket kaffesmak og sødme på desserten. Rør godt sammen og varm opp blandingen mot kokepunktet, men ikke la det koke. Klem deretter ut vannet av gelatinplatene og rør godt sammen. La gjerne cappuccino-blandingen stå å trekke i ca. 5 minutter, og hell deretter blandingen i 4-5 glass eller porsjonsformer. Avkjøl i noen minutter, før du setter dem i kjøleskapet til desserten stivner. Det tar minst 4 timer.

La gjerne desserten stå i romtemperatur en halvtimes tid før servering. Umiddelbart før servering fordeler du litt revet sjokolade på toppen og pynt gjerne med friske bær.

Panna cotta kan gjerne lages et par dager før den skal serveres, men da bør du kle formene med litt plastfolie eller lignende.

Panna cotta med espresso og sjokolade

Panna cotta kan varieres i det uendelige. Ta gjerne en titt på en eller flere av disse oppskriftene også:

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Hei og takk for alle de gode oppskriftene du deler så generøst!
    Jeg har et spørsmål til deg: Er det mulig å lage panna cotta med egg istedenfor med gelatin? Kjenner du eit. en oppskrift som funker?
    Takknemlig for svar.

    1. Det har jeg dessverre ingen erfaring med. Du kan evt. lage creme brulee isteden? Det er ikke helt det samme, men ingrediensene for øvrig er jo de samme som benyttes i panna cotta.

  2. Prøvde meg på espresso med sjokolade. Enkel og fin smak bortsett fra at det ble snerk på toppen etter kort tid i kjøleskapet. Ødelegger smaken og inntrykket. Hva kan jeg ha gjort feil?

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste