Hva med å utvide pizzareportoaret til også å omfatte calzone? Calzone er en innbakt pizza, som utad kan virke tørr og kjedelig, men skjærer du et lite snitt i den åpenbarer det seg det herligste fyllet. Calzone kan  nemlig fylles og varieres på samme måte som vanlig pizza. Det er imidlertid viktig at tomatsausen (hvis du velger det) er noenlunde tyktflytende, slik at den ikke trenger seg ut av "pizzaskallet" sitt. Denne calzonen, som er en av mine favoritter, har jeg blant annet fylt med tomatsaus, skinke, mozzarella, oliven, basilikum og grillet paprika. Prøv du også da vel! Til 3 calzone trenger du omtrent:

Annonse

Ingredienser

Pizzabunn

2,5 dl vann (ca. 30 grader)
15 g fersk gjær (ca.) (eller 1/2 pose tørrgjær)
1/2-1 ts salt
350 g pizzamel (ca.)(eller hvetemel)

Pizzasaus med sting

2 fedd hvitløk , finhakket
1/4-1/2 rød chili uten frø, finhakket
olivenolje
1 cherrytomater boks hermetiske
2 ss tomatpuré
friske krydderurter , feks basilikum og/eller oregano
1-2 ss balsamicoeddik
salt og pepper

Garnityr

1 rød paprika , grillet og i strimler
1 mozzarellaost , i biter
150 g kokt skinke eller røkt skinke, i strimler
1 neve oliven sorte, , i skiver
basilikumblader friske
1 egg , sammenvispet

SLIK GJØR DU

Bland alle ingrediensene, men hold igjen på litt av melet. Kjør deigen i en kjøkkenmaskin i ca 10 minutter, til den er elastisk og fin. Juster med resten av melet underveis. La deigen heve til dobbel størrelse, i minst 40 minutter, men helst i et par timer hvis du har tid til det.

Fres hvitløk og chili i litt olje uten at løken tar farge, og tilsett deretter hermetiske tomater og tomatpure. La sausen stå å putre til mesteparten av væsken er fordampet, sausen skal være ganske tykk. Smak til med balsamicoeddik, salt, pepper og friske eller tørkede krydderurter.

Del paprikaen i to på langs, fjern frøene og pensle skinnet med olje. Legg paprikaen med skinnsiden opp og grill høyt i ovnen i ca 5-10 minutter, til paprikaskinnet får mørke flekker. Ta paprikaen ut av ovnen og legg den i et plastpose noen minutter. Fjern skinnet og skjær den i grove strimler.

Del deigen i tre like emner og kjevle 3 runde emner. Legg bunnen på bakepapirkledt stekebrett. Fordel 1/3 av sausen på den ene halvdeien av pizzabunnen og fordel garnityren over. Pensle med sammenvispet egg rundthele  kanten og brett (den delen av pizzabunnen som ikke er dekket med fyll) over, slik at det danner en halvmåne. Klem godt rundt skjøtene, slik at egget limer det godt sammen.

Stekes ved maksimal varme (250-300 grader), over- og undervarme,  i ca 7-10 minutter, til den innbakte pizzaen er ferdigstekt. Sjekk også under for å se at den har fått en fin stekeskorpe. Serveres som den er eller gjerne med en liten salat ved siden av.

Enjoy!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Kan man bruke noe annet enn egg til å klebre den sammen? Takk for svar! Skal lage det i morgen! Ser så godt ut!

  2. Tusen takk for en helt herlig blogg. for en liten stund siden hadde jeg problemer med å finne på noe godt å lage til middag. å min forlovede begynte å bli lei av maten jeg lagde for det gikk i det samme 😛 så fant jeg bloggen din. jeg må bare takke igjen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Min Handleliste

Kjøp ingrediensene direkte i MENYs nettbutikk.