Hva med å utvide pizzareportoaret til også å omfatte calzone? Calzone er en innbakt pizza, som utad kan virke tørr og kjedelig, men skjærer du et lite snitt i den åpenbarer det seg det herligste fyllet. Calzone kan nemlig fylles og varieres på samme måte som vanlig pizza. Det er imidlertid viktig at tomatsausen (hvis du velger det) er noenlunde tyktflytende, slik at den ikke trenger seg ut av "pizzaskallet" sitt. Denne calzonen, som er en av mine favoritter, har jeg blant annet fylt med tomatsaus, skinke, mozzarella, oliven, basilikum og grillet paprika. Prøv du også da vel! Til 3 calzone trenger du omtrent:
Ingredienser
Pizzabunn
2,5 dl | vann (ca. 30 grader) |
15 g | fersk gjær (ca.) (eller 1/2 pose tørrgjær) |
1/2-1 ts | salt |
350 g | pizzamel (ca.)(eller hvetemel) |
Pizzasaus med sting
2 fedd | hvitløk , finhakket |
1/4-1/2 | rød chili uten frø, finhakket |
olivenolje | |
1 | cherrytomater boks hermetiske |
2 ss | tomatpuré |
friske krydderurter , feks basilikum og/eller oregano | |
1-2 ss | balsamicoeddik |
salt og pepper |
Garnityr
1 | rød paprika , grillet og i strimler |
1 | mozzarellaost , i biter |
150 g | kokt skinke eller røkt skinke, i strimler |
1 neve | oliven sorte, , i skiver |
basilikumblader friske | |
1 | egg , sammenvispet |
SLIK GJØR DU
Bland alle ingrediensene, men hold igjen på litt av melet. Kjør deigen i en kjøkkenmaskin i ca 10 minutter, til den er elastisk og fin. Juster med resten av melet underveis. La deigen heve til dobbel størrelse, i minst 40 minutter, men helst i et par timer hvis du har tid til det.
Fres hvitløk og chili i litt olje uten at løken tar farge, og tilsett deretter hermetiske tomater og tomatpure. La sausen stå å putre til mesteparten av væsken er fordampet, sausen skal være ganske tykk. Smak til med balsamicoeddik, salt, pepper og friske eller tørkede krydderurter.
Del paprikaen i to på langs, fjern frøene og pensle skinnet med olje. Legg paprikaen med skinnsiden opp og grill høyt i ovnen i ca 5-10 minutter, til paprikaskinnet får mørke flekker. Ta paprikaen ut av ovnen og legg den i et plastpose noen minutter. Fjern skinnet og skjær den i grove strimler.
Del deigen i tre like emner og kjevle 3 runde emner. Legg bunnen på bakepapirkledt stekebrett. Fordel 1/3 av sausen på den ene halvdeien av pizzabunnen og fordel garnityren over. Pensle med sammenvispet egg rundthele kanten og brett (den delen av pizzabunnen som ikke er dekket med fyll) over, slik at det danner en halvmåne. Klem godt rundt skjøtene, slik at egget limer det godt sammen.
Stekes ved maksimal varme (250-300 grader), over- og undervarme, i ca 7-10 minutter, til den innbakte pizzaen er ferdigstekt. Sjekk også under for å se at den har fått en fin stekeskorpe. Serveres som den er eller gjerne med en liten salat ved siden av.
Enjoy!
Oh my! Dette så godt ut!
Takk for en fantastisk inspirerende og fin matblogg:O)
Det så utrolig godt ut! Kanskje jeg skal prøve meg på calzone selv i dag! 😀
Hei, Magne fra VG Nett her. Nå har jeg lagt innlegget ditt som dagens anbefaling på Lesernes VG.
Så gøy! Takk, takk! 😉
Kan man bruke noe annet enn egg til å klebre den sammen? Takk for svar! Skal lage det i morgen! Ser så godt ut!
Du kan evt prøve med litt vann, og klemme godt sammen. Lykke til!
Tusen takk for en helt herlig blogg. for en liten stund siden hadde jeg problemer med å finne på noe godt å lage til middag. å min forlovede begynte å bli lei av maten jeg lagde for det gikk i det samme 😛 så fant jeg bloggen din. jeg må bare takke igjen.
Så gøy å høre! Takk for hyggelig tilbakemelding! 🙂
Denne var kjempegod. Jukset og kjøpte ferdig bunn, men godt ble det:)
Dette var en kjempe god pizza:-) NAM!!!
Veldig god pizza
🙂
Smakte nydelig til lørdags middag 🙂
Ca hvor mye tomatsaus blir det??
Nok til tre porsjonscalzoner.