Cæsarsalat er en av verdens mest spiste salater og det er ikke rart. Det er jo så godt! Opprinnelig består Cæsarsalat av romanosalat, dressing, parmesan og krutonger, men jeg tilsetter i tillegg kylling og sprøtt bacon slik at det metter litt mer. Prøv den du også!

Ingredienser

SALATEN

3-4 kyllingfileter
nøytral olje til steking
salt og pepper
4-6 skiver bacon
300 g romanosalat , hjertesalat, isbergsalat eller blandet salat
parmesan , høvlet
krutonger

DRESSING

150 g majones (ca.)
2 ss parmesan , finrevet
1 ansjosfilet (kan sløyfes)
1 fedd hvitløk , knust
2 ts dijonsennep
1 ts sitronsaft
salt og pepper

KRUTONGER

3-4 skiver landbrød eller loff, gjerne daggammel
3/4 dl olivenolje (ca.)
flaksalt

SLIK GJØR DU

Sett stekeovnen på 175 grader, over- og undervarme. Krydre kyllingfiletene med salt og pepper, og stek dem i nøytral olje i middels varm stekepanne på begge sider i ca. 2 minutter, til filetene er gylne og fine på begge sider. Legg kyllingen over på et ildfast fat og la den steke ferdig i stekeovnen, til den har en kjernetemperatur på ca. 67 grader. Det tar 10–15 minutter, men vil være avhengig av størrelsen på filetene og hvor lenge du har brunet dem i stekepannen. Alternativt kan du steke ferdig kyllingen i stekepannen (bruk gjerne steketermometer). La kyllingen hvile i ca. 10 minutter, og skjær den deretter opp i skiver. Du kan også skjære kyllingen i strimler og steke den i stekepannen, eller benytte ferdig grillet/stekt kylling.

Stek baconskivene i tørr stekepanne til de er gylne og sprø. Legg dem deretter over på litt kjøkkenpapir. Del dem opp i mindre biter.

Sett ovnen på 225 grader, over- og undervarme. Skjær opp brødet i omtrent like store terninger. Fordel brødterningene på et bakepapirkledd bakebrett. Drypp olivenoljen over krutongene og dryss deretter over litt flaksalt. Stekes midt i ovnen i 10-12 minutter, til brødterningene er gylne og sprø i kantene. Rør i brødterningene et par ganger underveis i stekingen.

Rør sammen ingrediensene til dressingen, og smak til med sitronsaft. Dersom du ønsker å benytte ansjos i dressingen kan du kjøre ansjosfileten, parmesan og hvitløk i en stavmikser før du tilsetter de øvrige ingrediensene.

Skyll salaten og kjør den gjerne i en salatslynge. Riv salaten i grove biter og ha den i en stor salatbolle. Drypp ca. halvparten av dressingen over og vend den inn i salaten. Anrett salaten i en stor salatbolle eller et stort fat, eller fordel den på fire tallerkener. Høvle over tynne skiver med parmesan og dryss på krutongene. Fordel deretter kyllingskiver og bacon på salaten. Krydre gjerne med litt nykvernet sort pepper, og server resten av dressingen ved siden av.

Cæsarsalat med kylling

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste