Burrata og tomater er en nydelig kombinasjon som passer ekstra godt nå på sommeren. Burrata er den kremete, eksklusive italienske osten med knute på. Den lages for hånd av mozzarella som er blandet med fløte. 

Her serveres burrataen sammen med konfiterte tomater, det vil si tomater bakt i ovnen ved lav temperatur over lengre tid. Dette reduserer fuktigheten i tomatene og gjør at alle de gode smakene forsterkes. Du kan selvsagt bruke friske tomater sammen med burrataen isteden for konfiterte. Litt ruccula eller annen småbladsalat, grillede grønnsaker, samt god spekemat smaker også godt til. Også litt nystekt focaccia, selvsagt.

Ingredienser

300-400 g cherrytomater , gjerne ulike farger
2-3 ss extra virgin olivenolje + litt ekstra
flaksalt
1 burrata
2-3 ss pinjekjerner , ristede
frisk basilikum
nykvernet sort pepper
godt brød

SLIK GJØR DU

KONFITERTE TOMATER OG BURRATA

Sett stekeovnen på 125 grader varmluft. Del tomatene i to og legg dem i en ildfast form med snittsiden opp. Drypp over litt olivenolje og krydre med litt flaksalt. Stekes på midterste rille, til tomatene har en tørr overflate, men fremdeles er myke inni. Hvor lang tid det tar vil variere etter hvor store tomater du har og stekeegenskapene til ovnen din, men du må nok beregne ca. 1 time til cherrytomater. Dersom du har tid til det anbefaler jeg deg å senke temperaturen til 80-100 grader og steke tomatene i 1 1/2-2 timer. Tomatene kan serveres lune eller kalde i denne retten.

KONFITERTE TOMATER OG BURRATA

Fordel tomatene i en lav skål sammen med noen friske basilikumblader, og plasser burrataen forsiktig oppå. La gjerne burrataen stå i romtemperatur litt før servering. Drypp deretter litt av din beste olivenolje over, ha over ristede pinjekjerner og krydre med litt nykvernet sort pepper og litt flaksalt. Serveres med nystekt focaccia og gjerne med en god vin i glasset. Server gjerne også spekemat ved siden av dersom du ønsker at det skal mette litt mer.

KONFITERTE TOMATER OG BURRATA

TIPS

  • Burrata får du kjøpt i spesialbutikker og velassorterte dagligvarebutikker som for eksempel MENY.
  • Oppskriften gir ca. 2 porsjoner som smårett, eller 3-4 porsjoner som forrett/aperitif.
  • Lag gjerne litt ekstra med tomater når du først er i gang, og ha restene i et lite glass og fyll opp med litt olivenolje. De smaker nydelig på brødblingsen, i salater, på pizza mm.

VELBEKOMME!

Har du laget oppskriften? Jeg vil gjerne høre hva du synes, legg igjen en kommentar under, på facebook eller Instagram (@trinesmatblogg). 

Skriv ut English READ IN ENGLISH

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste