Mange har etterlyst oppskrift på Brune pinner, og her kommer den!

Annonse

Ingredienser

200 g sukker
200 g smør
300 g hvetemel
1 eggeplomme
1 ss sirup
1 ts kanel
1 ts natron
1 ts vaniljesukker
1 eggehvite
mandler , finhakket
perlesukker

SLIK GJØR DU

Ha sukker og smør i en kjøkkenmaskin (gjerne med k-spade) og kjør det «hvitt». Tilsett eggeplommen og deretter sirup, og rør godt sammen. Rør sammen det tørre, og tilsett i deigen. Kjøres på middels hastighet til alt er godt blandet. Pakk deigen i plastfolie og legg den i kjøleskapet i minst 30 minutter, men gjerne over natten.

Del deigen i 4 emner og rull dem til pølser. Finn frem to bakepapirkledde stekebrett og legg to pølser på hvert brett. Trykk pølsene flate (1/2-1 cm avhengig av hvor myke/harde du vil ha dem). Pensle med eggehvite og strø over finhakkede mandler og perlesukker.

Stekes midt i ovnen ved 180 grader (over- og undervarme) i ca. 10 minutter, eller til kakene er gylne og fine. Skjær kakene umiddelbart opp på skrå. Jeg fikk ca. 60 småkjeks av denne oppskriften, men det vil selvsagt variere etter hvor brede du lager pinnene. La dem avkjøles noen minutter på stekebrettet før de forsiktig løftes over på en rist og får avkjøles helt der.

Kakene oppbevares i kakeboks og er holdbare i flere uker.

Lykke til!

HURRA, i går ble 14. opplag av TRINES MAT bestilt, og vi er nå oppe i et opplag på 107 350 bøker! Boken er også Cappelen Damms mestselgende kokebok gjennom tidene! Du kan lese mer om dette på Godt.no, i Romerikes Blad og på Forlagsliv.

 

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. hei, denne skal prøves! Brune pinner er et «krav» fra min stesønn, selv er jeg ikke vant til det… Hvor kan en få tak i hvitt perlesukker? Visst jeg ikke får tak i det, så går det helt fint med vanlig også, men ekstra dekorativt med det hvite!

  Ellers takk for fin blogg og fin kokebok! God og effektiv førjulstid/strid ønskes!

 2. Hva slags sirup bruker du? Tror jeg brukte «feil» type sist jeg prøvde, og de ble ikke veldig gode. Har lyst til å prøve igjen med din oppskrift:-)

 3. Har prøvd oppskriften din og brukte Bremyk stek og bakesmør, de ble kjempegode og sprø:) for en fantastisk flott og innholdsrik blogg:) ha en fin adventshelg!

 4. Hei.
  Dette har vært en tradisjon siden jeg var barn, og må bakes hvert år! Seige, gode kaker 🙂

  I min oppskrift på kolakaker, som jeg har fra min mormor, så er det også 1ts bakepulver. Jeg har i grunnen aldri mellomlagret i kjøleskapet, og det går også fint. Jeg bruker alltid Melange. Og sist, men ikke minst. Jeg kjøper sirup på flaske, i Sverige. Mindre søl 🙂

 5. Jeg laget disse i dag, kjempe fornøyd, veldig, veldig gode Trine, og perfekte ble de 🙂 tusen takk for fin oppskrift! Disse kakene er mye bedre enn mange andre tradisjonelle julekaker må jeg si… Disse skal jeg lage fast hvert år:-)!

 6. Hei
  Jeg har laget disse glutenfrie, byttet ut hvetemelet gram for gram med 300 gr FIN MIX fra SEMPER. Det er best å lage alle på et brett. De blir litt mer «smulete» , men smaken er like god.

 7. Synes bloggen din er kjempeinspirerende, flott oppskrifter, men dette streng tatt en helt vanlig oppskrift på brune pinner….? Står blant annet i TINEs hefter (da med meierismør)

  1. Det finnes mange forskjellige oppskrifter på brune pinner, og dette er den jeg benytter. Jeg har den med meg hjemmefra, og deler den med dere her på samme måte som jeg har delt helt «vanlige oppskrifter» som for eksempel krumkaker og berlinerkranser.

 8. Jeg har nettopp tatt brett nr 2 ut av ovnen, da var brett nr 1 såpass avkjølt at det kunne prøvesmakes. Som alltid med dine oppskrifter Trine så er det suksess hver gang. Disse ble kjempegode! Takk!

 9. Hei! Jeg elsker bloggen din, og har boka di. Bruker mange av dine oppskrifter, og har stor suksess med dem. Men- kolakaker og brune pinner er ikke helt det samme!!!! Mine kolakaker, ette rmin avdøde mor, er i alle fall ulikt de brune pinnene jeg har smakt. Kolakakene er enda søtere, og mer karamellaktige (Kola=Karamell på svensk). Brune pinner er også godt, men ingenting slår kola!!!! 🙂 God jul!

 10. Hei dette gikk ikke bra!! Ble ikke sprø, smakte ekkelt og luktet gammel ost! Vet ikke hva som skjedde, men fulgte oppskriften fra topp til tå noe som ga et dårlig resultat på mitt kjøkken rett å slett, kanskje det var bakepapiret som lå feil vei eller stekeovnen som var for nær vinduet, kanskje du har en ide! Jeg er svært nysgjerrig på hva som førte til denne tragedien, og jeg som skulle impornere hele familien…

 11. Hei. Gratulerer med nye, fine sider!
  Nå har jeg laget deigen til de brune pinnene. Den ble veldig tørr/smulete. Jeg tilsatte en ekstra eggeplomme, men det virket ikke som det hjalp. Deigen skal ikke bakes ut før i morgen, så all mulig nødhjelp mottas med stor takk!

  Hilsen fra Nina

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Min Handleliste

Kjøp ingrediensene direkte i MENYs nettbutikk.