Dette er kaken som lokker frem smilet hos alle som elsker sjokoladekaker! En herlig kombinasjon av en mørk og saftig brownie med et hint av espresso - toppet med nydelig melkesjokoladekrem og frysetørret bringebærstrøssel. Ble du fristet til å prøve den du også?

Ingredienser

BROWNIES

150 g mørk kokesjokolade , ca. 55%
175 g smør
3 egg
175 g sukker
75 g hvetemel
2 ss bakekakao
1 1/2 ts espressopulver (pulverkaffe)
1 ts vaniljesukker
2 klyper flaksalt

MELKESJOKOLADEKREM & DEKOR

300 g melkesjokolade
1 1/2 dl kremfløte
25 g smør
frysetørret bringebær eller annet kakestrøssel

SLIK GJØR DU

BROWNIES MED MELKESJOKOLADEKREM

SJOKOLADEKREM

Begynn gjerne med melkesjokoladekremen da den må stå en stund før den kan smøres på kaken. Hakk melkesjokoladen i jevnstore biter (eller bruk sjokoladeknapper) og ha det i en middels stor bolle. Varm opp fløten og smøret opp mot kokepunktet (skal ikke koke), og hell det over sjokoladen. La det stå i 3-5 minutter og rør godt sammen, til du har en jevn blanding. Glasuren skal nå stå i romtemperatur i 1-2 timer, til den blir tykk, kremete og smørbar. Rør av og til.

BROWNIES

Sett stekeovnen på 175 grader, over og undervarme. Finn frem en kakeform ca. 22 x 22 cm eller en springform (ca. 22 cm i diameter) og kle med bakepapir eller pensle med smeltet smør.

Smelt smøret på middels varme. Slå av varmen og tilsett hakket mørk sjokolade og rør til du har en jevn masse. Visp egg og sukker til en luftig eggedosis. Tilsett sjokoladeblandingen og vend det hele forsiktig sammen med en slikkepott. Sikt i hvetemel og bakekakao, og vend det forsiktig inn. Vend også inn vaniljesukker, espressopulver og flaksalt. Fordel deretter kakerøren i formen.

Stekes på midterste rille i ca. 25 minutter, til kaken er passe stekt. Den kan gjerne være litt «rå» i midten. Avkjøles på rist.

DEKOR & SERVERING

Når kaken er helt avkjølt og melkesjokoladekremen har riktig konsistens, fordeler du kremen oppå kaken. Dryss gjerne over frysetørret bringebær eller annen dekor, eller et par klyper flaksalt. Skjær kaken i små biter (dette er mektige saker!) og server den romtemperert, gjerne sammen med en kopp god kaffe.

TIPS

 • Kaken er best når den har stått i romtemperatur 30-60 minutter før servering.
 • Kaken er også god som den er, uten sjokoladekremen. Server den gjerne sammen med en kule vaniljeis (eller stivpisket kremfløte) og salt karamellsaus.

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Det står i oppskriften: «Stekes på midterste rille i ca. 25 minutter, til kaken er passe stekt. Den kan gjerne være litt «rå» i midten.»

 1. Denne var utrolig god. Fjortisen og jeg lagde den på søndag og sammen med mannen i huset forsvant halve kaka samme dagen, og den siste halvparten dagen etter.
  Nydelig!

 2. Hvis eg lager kaken ikveld ferdig med sjokoladekrem og alt,men ikke skal servere før i morgen.. Oppevarer eg den romtemperert hele tiden? Eller bør den stå i kjøleskapet over natten?

 3. Er det noen som kan fortelle meg hvilke kokesjokolader som er 55 %?

  Jeg har sett etter det både på Kiwi og Meny, men finnes ingen som er merket med det.

  1. Hm, ser problemet ditt. Søkte litt rundt nå og ser at det har kommet nye produkter på markedet som ikke er merket på samme måte som tidligere. Selv kjøper jeg sjokoladen i større mengder på nett og denne er merket med kakaoinnhold. Det er ikke så viktig at sjokoladen er akkurat 55%, men at den ligger en plass mellom melkesjokolade og mørk bakesjokolade (70%). I de fleste tilfeller kam også mørk bakesjokolade benyttes.

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste