Gjør en "julete" vri på brownien og dekorer med øyne, rød nese og gevir. Brownie à la Rudolf er garantert et populært innslag på julens kakebord for både små og store!

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

BROWNIE

200 g smør
200 g mørk sjokolade , hakket
100 g brunt sukker (evt. hvitt sukker)
100 g hvitt sukker
3 egg
1/2 appelsin , saften (ca. 1/2 dl)
125 g hvetemel
1 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver
1/4 ts flaksalt

DEKOR

48 Pretzels
48 Smarties eller Non stop
48 øyne
Melisglasur (melis + vann)

SLIK GJØR DU

BROWNIE À LA RUDOLF

Sett stekeovnen på 175 grader (over- og undervarme). Finn frem en kakeform på omtrent 30 x 22 cm og kle den med bakepapir. Mål opp alle ingrediensene og hakk sjokoladen, slik at du har alt klart før du setter i gang.

Smelt smøret over svak varme i en middels stor kjele. Trekk kjelen av koketoppen og tilsett den hakkede sjokoladen. La sjokoladen smelte og rør sammen. Det er viktig at smøret ikke er for varmt, for da kan sjokoladen korne seg. Rør inn sukkeret. Knekk oppi ett egg av gangen, og rør godt mellom hvert egg med en slikkepott eller lignende. Rør deretter inn appelsinjuicen. Ha i hvetemel, vaniljesukker, bakepulver og salt, og rør forsiktig sammen. Fordel røren i formen og sett den midt i den forvarmede stekeovnen.

Stekes i 18-20 minutter, til kaken er nesten gjennomstekt. Sjekk med en fyrstikk, det kan gjerne henge igjen litt røre på pinnen slik at kaken din blir saftig og god. (Du kan eventuelt steke kaken til det ikke henger røre igjen på pinnen, da får du en mer tradisjonell sjokoladekake.) Avkjøl kaken på rist (i formen).

Skjær kaken i passende biter. Rør sammen litt melis og vann til en tykk glasur til «lim», og dekorer kakestykkene med øyne, Smarties-nese og Pretzels-gevir. Kakene bør helst spises samme dag som de er pyntet da Pretzels vil miste noe av sprøheten etter et opphold i kjøleskapet.

BROWNIE À LA RUDOLF

TIPS

  • For å få en litt mer «julete» smak på kaken kan du tilsette ca. 3/4 ts kanel og 1/2 ts nellik sammen med hvetemelet.
  • Appelsinjuicen kan gjerne erstattes med sterk kaffe.
  • Dersom du ikke får tak i Pretzels kan du benytte saltstenger.
  • Brownies du ikke pynter kan du servere med et lite melisdryss eller toppet med en sjokoladeglasur.
  • Sjokoladekaken er holdbar og kan oppbevares tildekket i kjøleskapet i flere dager (uten dekor). Den kan også fryses.

LYKKE TIL!

 

Skriv ut English READ IN ENGLISH

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste