Her kommer en vegansk grønn currysuppe med brokkoli, erter og kokosmelk, som står på bordet etter 20 minutter dersom du er kjapp på labben.
Ingredienser
SUPPEN
2 | sjalottløk , i terninger |
nøytral olje til steking | |
2 fedd | hvitløk , grovt hakket |
50 g | grønn karripasta (smak til) |
4 dl | kokosmelk |
5-6 dl | grønnsakskraft eller utblandet fond/buljong |
400 g | brokkoli , i buketter |
300 g | grønne erter |
1/2 | lime , saften |
salt og pepper |
TILBEHØR
2 | nan eller annet godt brød |
4 ss | rømme , creme fraiche el. (kan sløyfes) |
1 neve | cashewnøtter |
frisk koriander |
SLIK GJØR DU
Stek sjalottløken i litt nøytral olje, til den er blank og myk. La hvitløken steke med det siste minuttet. Ha i grønn karripasta etter smak og la det surre med i ca. 1 minutt, og tilsett deretter kokosmelk, grønnsakskraft, brokkoli og erter. Bruk gjerne frosne grønnsaker. Gi det hele et oppkok og la det stå å småkoke til brokkolien er mør, etter ca. 10 minutter.
Kjør suppen jevn med en stavmikser eller lignende. Smak til med limesaft, salt og pepper (og eventuelt litt mer karripasta).
Server suppen rykende varm med cashewnøtter, frisk koriander og nan som tilbehør.
Dersom du synes suppen er litt «hot» kan du servere den med en liten rømmeklatt, creme fraiche eller tilsvarende vegansk produkt.
VELBEKOMME!
Jeg trodde brokkoli trengte mer enn 10 min på å bli mør. Men det kommer vel an på hva man mener med «mør»?
Min erfaring er at det ikke tar så lang tid å koke brokkolibukettene møre. Slike tidsangivelser må imidlertid alltid tas med en klype salt da koketid vil variere etter feks størrelsen på bukettene. Tidsangivelsen er kun ment som en veiledning til de som ikke har så mye erfaring med matlaging og ønsker å vite sånn cirka hvor lang tid de ulike operasjonene tar. 🙂
Kjempegod suppe!
Så hyggelig å høre at den falt i smak. 🙂
Veldig god og enkel suppe å lage Har allerede laget den 3 ganger! Nå kommer den på middagsbordet i morgen også. Ingredienseehar en alltid i huset!
Kjempegod. Etter min smak kan man omtrent halvere mengden kokosmelk, ellers tar den liksom luven av de andre smakene. Smakssak selvsagt!