Jeg elsker kombinasjonen bringebær og sjokolade, og da trenger ingen å være rakettforsker for å gjette at disse bringebærtrøflene sjelden blir gamle hjemme hos oss. Nydelig sjokolade tilsatt frisk bringebærpuré og rullet i knuste frysetørrede bringebær … yummy!

Ingredienser

TRØFLER

200 g bringebær
250 g melkesjokolade
10 g flytende glukose eller lys sirup
10 g smør , romtemperert

OVERTREKK & DEKOR

150-200 g mørk sjokolade
frysetørret bringebær eller annen dekor

SLIK GJØR DU

Bringebærtrøfler

TRØFLER

Lag bringebærpuré ved å kjøre bringebærene med en stavmikser, slik at bærene blir knust. Gni deretter de knuste bærene gjennom en sikt ved hjelp av baksiden på en skje, slik at du får en fin puré uten frø.

Hakk sjokoladen fint og ha den i en bolle. Varm bringebærpuré og glukose opp mot kokepunktet og hell over sjokoladen. La det stå i ca. 30 sekunder og rør til sjokoladen har smeltet og du har en glatt masse. Dersom ikke all sjokoladen smelter, kan du varme den litt i et vannbad. Rør deretter inn smøret.

Sett trøffelblandingen til avkjøling i 10–16 grader, gjerne over natten. Bruk et kulejern eller en teskje og form jevnstore trøfler av blandingen.

OVERTREKK & DEKOR

Kjør frysetørrede bringebær med en stavmikser, til du får et fint pulver.

Temperer den mørke sjokoladen og dypp trøflene i den smeltede sjokoladen. Trill dem deretter i bringebærpulveret. Når sjokoladen har stivnet, kan du putte bringebærtrøflene i et glass eller en boks med lokk. Oppbevares i kjøleskapet eller i en kald kjellerbod, og er da holdbare i 2–3 uker. Serveres romtemperert.

Bringebærtrøfler

TIPS

 • Smeltet sjokolade til overs? Lag sjokoladeknekk av restene.
 • Les mer om oppbevaring av og holdbarhet på konfekt her.
 • Alle konfektoppskriftene på bloggen finner du samlet her.

LYKKE TIL!

Oppskriften er lånt fra min nye kokebok Trines jul, som inneholder 140 oppskrifter på alt du trenger til advent, jul og nyttårsaften (og kan også benyttes ellers i året). Kjøp den her til rabattert pris. 

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Det er angitt i oppskriften: «Hakk sjokoladen fint og ha den i en bolle. Varm bringebærpuré og glukose opp mot kokepunktet og hell over sjokoladen. La det stå i ca. 30 sekunder og rør til sjokoladen har smeltet og du har en glatt masse. Dersom ikke all sjokoladen smelter, kan du varme den litt i et vannbad. Rør deretter inn smøret.» Lykke til!

 1. Har 3 spørsmål:
  1. Må man fjerne frø fra bringebærpureen? Har ikke sil.
  2. Hvilken sjokolade fungerer?
  3. Massen blir bare pudding og vil ikke stivne. Noen måte å redde dette inn? Er forsøk nr.2 og det oppfører seg likt. Stått flere timer i kjøleskap og er som en mouse eller pudding i konsistens

  1. 1. Ja, anbefaler det. Ikke mye stas med de små bringebærfrøene i konfekten.
   2. Jeg bruker melkesjokolade og mørk sjokolade ment for baking, konfekt og desserter.
   3. Har ikke opplevd dette selv, så er usikker på hva som er årsaken. Hvilken sjokolade har du brukt? La det stå over natten og se om det «setter seg» da.

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste