Er du klar for en ny kakefavoritt? Kombinasjonen bringebær og sjokolade er magisk, og i denne friske, litt syrlige og kremete bringebærmoussekaken slår den ut i full blomst. Har du noe å feire, eller vil du bare lage noe skikkelig godt - ja da må du bare prøve denne!

Ingredienser

KAKEBUNN

200 g Bixit sjokoladekjeks (el.)
100 g smør , smeltet

BRINGEBÆRMOUSSE

500 g bringebær (gjerne frosne)
150 g sukker
1 1/2 - 2 ss sitronsaft
7 gelatinplater
4 1/2 dl kremfløte
200 g gresk yoghurt (naturell)
2 ts vaniljesukker

DEKOR

50 g blåbær eller bringebær
1 ts frysetørret bringebær el.

SLIK GJØR DU

Bringebærmoussekake

Sett stekeovnen på 180 grader, over- og undervarme. Finn frem en springform som er ca. 22 cm i diameter. Kle bunnen med bakepapir, og klipp to lange remser som du kler sidene i formen med.

Smelt smøret og la det avkjøles noe. Kjør kjeksene i en kjøkkenmaskin med kniver, til kjeksene er knust og du har en jevn masse. Tilsett det smeltede smøret og rør godt sammen. Fordel kjeksblandingen jevnt utover i kakeformen, og press den litt sammen. Stekes på midterste rille i ca. 10 minutter. Avkjøl kjeksbunnen på rist.

Finn frem en middels bolle som du fyller med kaldt vann, og la gelatinplatene ligge der i ca. 10 minutter.

Bringebærmoussekake

Ha bærene i en kjele og kok opp sammen med sukker og sitronsaft. La det koke til bærene har gått i oppløsning. Klem vannet ut av gelatinplatene og rør dem inn i bringebærblandingen. Sil av bringebærfrøene og kast dem. La bringebærsaften avkjøles til omtrent romtemperatur. Pass på at den ikke står for lenge, slik at gelatinen begynner å stivne.

Ha gresk yoghurt og vaniljesukker i bakebollen og kjør det noen sekunder med kjøkkenmaskinen med visper til den er jevn og fin, og tilsett deretter kremfløten. Visp yoghurt og kremfløte på middels styrke til du har en luftig og myk krem. Bruk en slikkepott i bunnen og langs sidene på bollen slik at du får med deg alt.

Bland ca. 1/4 av kremen med den romtempererte bringebærsaften og rør det sammen med en visp eller lignende. Hell deretter blandingen over i bollen med krem og bruk slikkepotten til å vende det hele forsiktig sammen, til alt er godt blandet. Ikke rør mer enn det som er strengt nødvendig slik at du beholder mest mulig luft i bringebærkremen. Hell bringebærkremen over i springformen og bre den jevnt utover. Sett kaken i kjøleskapet i minst 4 timer, men gjerne over natten.

Ta kaken forsiktig ut av formen, fjern bakepapiret under og sett den over på et kakefat (eller la den stå i på bakepapiret dersom den ikke lar seg enkelt flytte over på kakefatet). Fjern til slutt remsene langs kanten. Dekorer gjerne kaken med friske og frysetørrede bær, eller server den som den er.

Bringebærmoussekake

TIPS

 • Du kan bytte ut bringebærene med andre bær, eventuelt en blanding av flere typer. Sjokoladekjeksen kan byttes ut med søte havrekjeks.
 • Oppbevar kaken (tildekket) i kjøleskapet. Kaken er holdbar i kjøleskapet i 3-4 dager. Kaken kan fryses.

LYKKE TIL!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Stekes i 10 min.

  «Smelt smøret og la det avkjøles noe. Kjør kjeksene i en kjøkkenmaskin med kniver, til kjeksene er knust og du har en jevn masse. Tilsett det smeltede smøret og rør godt sammen. Fordel kjeksblandingen jevnt utover i kakeformen, og press den litt sammen. Stekes på midterste rille i ca. 10 minutter. Avkjøl kjeksbunnen på rist.»

 2. Hei Trine
  Jeg tok en sjanse på å ta med en kurv hele bringebær i moussen. Bare rullet dem i bitte litt mel for at bærene ikke skulle synke. Den ble så god og frisk.
  Hilsen Ann Christin:)

 3. Hei! Kaken ser nydelig ut og skal prøves til 17.mai! Har du noen glutenfri alternativ til Bixit sjokoladekjeksen?

  1. Ja, den kan fryses. Kaken er holdbar 3-4 dager i kjøleskapet, men det vi selvsagt også være avhengig av holdbarheten til de ulike ingrediensene.

 4. Lurte bare litt på hvorfor du steker bunnen? På ostekaker mm. trykkes jo bare kjeks og smør som bunn uten steking, er det for å smelte sjokoladen?

  1. Jeg gjør forskjellig. Her steker jeg den da jeg synes den smuler mindre da. Du kan selvsagt gjøre det som du vil.

  1. Nei, den skal piskes sammen med yoghurten, slik det er beskrevet i oppskriften: «Ha gresk yoghurt og vaniljesukker i bakebollen og kjør den noen sekunder med kjøkkenmaskinen til den er jevn og fin og tilsett deretter kremfløten. Kjør maskinen på middels styrke til du har en luftig og fin krem.» Lykke til!

 5. «Ha ca. 1/4 av kremen i bollen med den romtempererte bærblandingen og rør det sammen med en visp eller lignende. Hell deretter bærblandingen over i bollen med krem og bruk slikkepotten til å vende det hele forsiktig sammen»
  Hva med bærsaften? Hvor har den blitt av på slutten av oppskriften?

 6. Hei.

  Det står « Ha ca. 1/4 av kremen i bollen med den romtempererte bærblandingen og rør det sammen med en visp eller lignende.», men jeg klarer ikke å tolke om det er saften eller frøene?

  1. Bærsaften skal tilsettes sammen med kremen, bringebærfrøene skal kastes. Har presisert dette eksplisitt i oppskriften nå. Håper dette var oppklarende.

 7. Ok med bare naturell youghurt eller må det være gresk? Har det betydning for konsistens?

  1. Jeg har kun testet den med gresk yoghurt selv, men vil tro at det også går bra med vanlig yoghurt naturell. Lykke til!

 8. Hei!
  Jeg er ikke vant til å bake med gelatinplater, er det sånn at de skal oppi bringebærblandingen før frøene siles bort? – i rekkefølgen som står i oppskriften?

  1. Det blir aldri igjen noe å fryse ned her i huset, med en aktiv og kakeglad tenåring. Men hvis jeg skulle ha fryst den ned ville jeg ha puttet rester av kaken i en plastboks. Dersom det ikke er et alternativ ville jeg ha satt kaken støtt i fryseboksen til den har blitt gjennomfrossen, og deretter ha pakket litt plastfolie eller aluminiumsfolie rundt den. Husk da å fjerne dette mens kaken er frossen, slik at den holder seg best mulig.

 9. Hei, denne har jeg lyst å lage til min datterdatters konfirmasjon ist.f. fromagekake, men vil et lokk av bringebærgelé stivne på moussen…?

   1. Toppet kaken med hele bringebær og hellet over avkjølt bringebærgelé = suverent. Pass på at kaken først har stivnet godt (4-5 timer i kjøleskap) og bruk halvparten (2,5dl) vann når du lager geléen.

 10. Hei Trine!
  Har du prøvd å ha med hele bringebærblandingen. Jeg synes det var så mye god smak igjen i frøene.

  1. Har ikke testet det i denne oppskriften, men har laget bringebærmousse med hele bringebærblandingen i andre retter/oppskrifter som har vært mer rustikke. Dersom du benytter alt får du også med de små stenene som jeg ikke ønsket å ha med i akkurat denne kaken, som jeg ønsket skulle ha en silkemyk mousse. Men det er selvsagt en smakssak. Lykke til! 🙂

 11. Hei

  Denne kaken ser fristende ut. Jeg har en venninne som ikke tåler sitrus. Tror du den er like velsmakende uten sitronsaft?

  Hilsen Marianne

 12. Takk Trine brukte den kaken som dessert, etter din bourguignon gryte. Smakte nydelig 🙂

 13. Hei igjen,
  Vi oppdaget nettopp at det står 200 g smør i samme oppskrift i boka Trines jul. Antar det er 100 g som gjelder?

 14. Hei Trine! Tusen takk for alle de supre oppskriftene jeg har testa ut fra denne bloggen gjennom årene.
  Denne kaken smakte fantastisk på nyttårsaften, og jeg har nok funnet en ny favoritt, men jeg opplevde noe rart som jeg ville dele her. Når jeg fjernet bakepapirremsene på kaken etter en natt i kjøleskapet var moussen blitt helt gråblå under! Den var ikke muggen, men så muggen ut, så jeg måtte skrape av det ytterste laget for å frem den friske rosafargen. Nå skal jeg lage den igjen, men denne gangen dropper jeg bakepapiret på kantene.

  1. Jeg opplevde akkurat det samme, og ble helt i stuss over at den såg muggen ut under bakepapiret somvar rundt kantene. Har lurt på hvorfor dette skjedde, om det er noe med selve bakepapiret eller ?

  2. Laget denne til nyttårsaften, ble en udelt suksess!
   Brukte svanemerket bakepapir uten problem av noe slag.

 15. Denne prøves i påsken. Alltid lagt pannakotta av bringebæra jeg har fryst ,og nå er denne på gang. Gleder meg og takk for spennende oppskrift
  ( Det blir med vaniljestang som varmes med bringebæra istedet for vaniljesukker)

 16. Hei,
  Jeg har nå laget kaken og skal fryse den ned. Bør jeg fjerne bakepapiret under og på sidene før jeg fryser den ned?

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste