Varier helgetacoen med en vegetarisk (vegansk) variant, med spicy og crispy blomkål og kikerter - toppet med en nydelig mango- og tomatsalat og andre gode grønnsaker. Prøv denne oppskriften neste gang du skal lage taco - det er stor risiko for at du blir hekta du også!
Ingredienser
SPICY BLOMKÅL OG KIKERTER
1 stor | blomkål , i jevnstore buketter |
200 g | kikerter (ca.), ferdig kokt |
3-4 ss | olivenolje eller annen matolje |
2 ts | røkt paprikapulver |
2 ts | malt spisskummen |
1 1/2 ts | malt koriander |
1 ts | gurkemeie |
1/2 ts | chilipulver |
1/2 ts | flaksalt |
1/4 ts | kajennepepper |
MANGO- OG TOMATSALAT
1 | mango , i terninger |
8-10 | cherrytomater , i biter |
1/2 | rødløk , i små terninger |
1/2 | rød chili , finhakket |
1 ss | limesaft |
frisk koriander , grovt hakket |
ØVRIG TILBEHØR
8-12 | tortillas , kjøpt etter hjemmelaget |
2 | avokado , i skiver |
150-200 g | rød spisskål , finsnittet (eller bruk salat isteden) |
1 glass | tacosaus , kjøpt eller hjemmelaget |
1-2 | lime , i båter |
frisk koriander |
SLIK GJØR DU
Lag tacosaus og tortillas, eller kjøp ferdig. Sett stekeovnen på 220 grader, over- og undervarme.
Bruk måleskje og mål opp krydder og salt. Del blomkålen i små, jevnstore buketter og ha dem i en bolle. Skyll kikertene under rennende vann og la overskuddsvannet dryppe av. Ha kikertene i bollen sammen med blomkålen. Drypp olivenoljen over, rør sammen og strø deretter krydderblandingen oppå. Vend forsiktig sammen slik at krydderet fordeler seg noenlunde jevnt utover blomkålbukettene og kikertene.
Fordel blomkål- og kikertblandingen på et bakepapirkledd bakebrett. Stekes på midterste rille i ca. 20 minutter, til blomkålen har tatt litt farge i kantene. Rør av og til. Følg med mot slutten av steketiden for ovner steker ulikt.
Mens blomkål- og kikertblandingen koser seg i stekeovnen kan du lage mango- og tomatsalaten. Rens mangoen og skjær den i små terninger. Ha mangoen i en liten bolle sammen med rødløk, cherrytomater og rød chili. Drypp litt limesaft over og ha i grovt hakket koriander. Vend salaten forsiktig sammen.
Skjær opp rød spisskål (eller bytt den ut med salatblader), avokado og lime som angitt, og ha på serveringsfat eller i små boller.
Server blomkål- og kikerterblandingen varm eller lun i tortillas sammen med resten av tilbehøret. Drypp litt limesaft over det hele – og nyyyt!
TIPS
- Ta gjerne en titt på denne korte filmen på Instagram for å se hvordan jeg lager denne retten.
- Varier med tilbehør etter smak og det du har tilgjengelig. Alle tex-mex-oppskrifter på bloggen finner du samlet her.
- Dersom du ikke er så glad i kikerter kan du bytte dem ut med ca. 1/2 blomkål.
VELBEKOMME!