Jeg har en stor forkjærlighet for blingser med noe godt imellom. Kanskje er det fordi de som regel nytes når jeg har fri og er sammen med de jeg er glad i? I påsken lager vi ofte blingser til lunsj, som helst nytes i solveggen på hytta. Trønder som jeg er (og gift med en nordlending) så spiser vi utendørs så ofte som vi kan, ull, fleece og vindtett ytterlag kommer da godt med.

Disse to blingsene har blant annet fått deilig spekemat mellom lagene. Tilbehøret for øvrig kan varieres ut ifra hva du har tilgjengelig i skuffer og skap. Slik kan det gjøres:

Annonse

Ingredienser

# 1 BLINGS MED SPEKESKINKE, OST, TOMAT OG PESTO

2 brød skiver godt
olivenolje, extra virgin litt
2-3 spekeskinke skiver god
1-2 ost tykke skiver god
4-5 småtomater , i båter
1-2 ss hjemmelaget basilikumpesto
blandet salat

# 2 BLINGS MED SPEKEPØLSE, SENNEP OG OST

2 brød skiver godt
speket pølse
1-2 ost tykke skiver god
sennep
blandet salat

SLIK GJØR DU

 

Blingser med Tind spekemat

 

Skjær opp to rause skiver pr. person og smør litt sennep på begge skivene. Fordel ost, speket pølse og salat oppå den ene skiven, og legg den andre skiven oppå.

Blingser med Tind spekemat

Steking av blingsene: Stikk gjerne en pinne gjennom brødskivene slik at det holder seg stødig. Stekes ved ca. 225 grader, midt i ovnen, til brødet er ristet og osten har smeltet. Det tar ca. 10 minutter. Blingsene kan også stekes i stekepanne, på grillpanne, på grillen eller på bålet, hvis du heller ønsker det.

Serveres og nytes umiddelbart, gjerne med litt ekstra salat og tomater som tilbehør.

Enjoy!

 

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Heisann Trine! 🙂

  Ville bare si at jeg har prøvd TInd speket pølse (godt modnet) på en grov pizzavariant med chevre, pære, squash toppet med ripsgele. Faaantastisk! Jeg prøvde pølsen fordi jeg hadde lest om den på din hjemmeside. Og jeg vil si at jeg var så fornøyd med at det du anbefaler er like bra som oppskriftene du legger ut! Mange hiver seg kanskje gjerne på når de får tilbud om å lage reklame for produkter. Men det var gøy å oppdage at du er like kvalitetsbevisst i dette som i alt annet på bloggen 🙂 Ha en strålende påske!

  Hilsen fra Marita

  1. Hei Marita!

   Hyggelig å høre at du liker anbefalingene mine. Jeg er veldig selektiv ift hvem jeg samarbeider med og annonserer for, og det er derfor gøy å lese det du skriver.

   Når det gjelder kommentaren fra T så tror jeg den heller var rettet mot innlegget mitt, og ikke din kommentar. 🙂

  1. Tusen takk for tilbakemelding, Thomas! Jeg har i blant noe problemer med rettskriving. Og da er det jo motiverende med litt kort og konsis kritikk fra folk jeg ikke kjenner! 🙂

 2. Det ser kjempegodt ut, skal prøve det!!!! Hadde satt veldig pris på om du kunne ta en tur innom bloggen min… 🙂 God påske videre!!!!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Min Handleliste

Kjøp ingrediensene direkte i MENYs nettbutikk.