I dag kan jeg by på deilige blåbærmuffins med et hint av sitron, og ikke minst litt "kanelkrønsj" på toppen - som setter en ny og litt annerledes smak på de tradisjonelle blåbærmuffinsene. De er enkle og kjappe å lage, og selvsagt nydelige på smak. Noe å tenke på til helgen og farsdag, kanskje? Dette er også ypperlig å ha i nistepakken på søndagsturen, om du skulle trenge en ytterligere unnskyldning for å sette i gang og bake. Lag gjerne dobbel porsjon når du først er i gang, og putt eventuelle rester i fryseren.

Annonse

Ingredienser

BLÅBÆRMUFFINS

200 g hvetemel
150 g sukker
1 1/2 ts bakepulver
2 ts (ekte) vaniljesukker
1/4 ts salt
1 dl nøytral olje , for eksempel solsikkeolje eller soyaolje
1 egg
3/4 dl melk
1 sitron , revet skall
150 g friske blåbær (ca.)

KANELKRØNSJ

50 g sukker (brunt)
1 ts kanel
40 g hvetemel
50 g smør mykt

SLIK GJØR DU

Blåbærmuffins med kanelkrønsj

Sett ovnen på 200 grader, over- og undervarme. Bland sammen alt det tørre til muffinsen, og sikt det i en bolle. I en litt større bolle rører du sammen olje, egg og melk. Vend melblandingen forsiktig sammen med det våte med en slikkepott eller lignende. Vend deretter inn revet sitronskall og blåbær, til alt er godt blandet. Fordel røren i muffinsformer, ca. 9-10 stykker, fyll dem ca. 2/3 fulle og sett dem gjerne i muffinsbrett.

Bland sammen ingrediensene til kanelkrønsjen. Fordel blandingen oppå muffinsene.

Stekes  midt i ovnen i ca. 20 minutter, til muffisen er gyllen og gjennomstekt. Du kan sjekke om muffinsen er gjenomstekt ved å stikke en ren fyrstikk  midt i muffinsen. Dersom fyrstikken er «ren» når du tar den opp er muffinsen gjennomstekt. La muffinsen avkjøles noen minutter i muffinsbrettet, før du lar dem avkjøles videre på en rist eller lignende. Nytes med en god kopp kaffe eller lignende.

 

TIPS

 • Blåbærene kan gjerne erstattes av for eksempel bringebær eller eplebiter.
 • Det fineste resultatet får du dersom du benytter friske bær, men frosne (opptinte) bær kan også benyttes.
 • Sitronskallet kan gjerne byttes ut med appelsinskall. Husk å vaske sitrusfruktene godt, og tørke dem, før du river skallet (ikke det hvite) med et zesterjern eller lignende.
 • Dersom du ikke har muffinsbrett bør du ha røren i doble muffinsformer. Den ytterste formen kan tas av etter steking og benyttes neste gang du skal lage muffins.

 

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Vil vel si at de av ganske standard størrelse. Ikke av den store typen som ofte benyttes til store amerikanske muffins. Men, det er selvsagt opp til deg å benytte den størrelsen du synes er hensiktsmessig. Fyll dem ca. 2/3 opp og tilpass steketiden etter størrelsen. Lykke til!

 1. KJEMPEGODE 🙂 Tusen takk.
  Ellers glemte jeg å si en ting da jeg deltok i konkurransen din – Er så glad for alle de gode suppene jeg har lært å lage av deg – aldri mere posesuppe her i huset.(eller ihvertfall nesten aldri)

 2. Hei. Disse fikk jeg lyst å prøve:) Passer det med ostekrem som topping på disse? Ønsker å pynte de litt da de skal serveres i bursdag.

 3. Har bakt disse i dag, ser utrolig innbydende ut:) 2. Klassingen skal ha disse med på skolen i morgen. Hvordan oppbevarer jeg de best til i morgen? De er uten glasur.

 4. Hvordan kan jeg oppbevare muffinsene best mulig? Skal ha de med på jobb dagen etter. Kan jeg ha glasur på toppen selv om de står over natten?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Min Handleliste

Kjøp ingrediensene direkte i MENYs nettbutikk.