På hytta serveres ofte høye smørbrød til lunsj. Her er en av sommerens smakfulle smørbrød, som ble toppet med chiliaioli, grillet hjertesalat, biffkjøtt, tomater og blåmuggost. Gode smakskombinasjoner som er verdt et forsøk. Til en mettende lunsj, eller lettere middag for to, trenger du omtrent:

Annonse

Ingredienser

350 g ytrefilet (ca.)eller entrecôte av storfe
salt og pepper
2 skiver brød/focaccia
1 hjertesalat
1/2 dl olivenolje
1/2 sitron (ca.), saften
1 neve cherrytomater
2-3 ss chiliaioli
chiliflakes

SLIK GJØR DU

Gni kjøttet inn med litt olivenolje og krydre med salt og pepper. Grill på høy varme i ca. 1 min på hver side, til du får en fin stekeskorpe på begge sider. La så kjøttet ligge å hvile på et lunt sted med aluminiumsfolie over i minst ti minutter.

Biffsandwich med chiliaioli og grillet hjertesalat

Bland sammen sitronsaft og olivenolje, og smak til med salt. Del hjertesalaten i fire «båter» og grill dem på høy varme kjapt på alle sider. Vend deretter hjertesalaten i sitronvinaigretten.

Biffsandwich med chiliaioli og grillet hjertesalat

Smør litt chiliaioli på brødet og fordel den grillede hjertesalaten og tomatene oppå. Skjær kjøttet i tynne skiver på skrått og legg dem på toppen av smørbrødet. Topp det hele med en skive blåmuggost (eller annen ost) og gi smørbrødet et lite dryss med chiliflakes, og server umiddelbart.

IMG_2261

TIPS

  • Prøv gjerne grillet hjertesalat som tilbehør til grillmat, for eksempel grillet laks.

ENJOY!

Skriv ut English READ IN ENGLISH

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Min Handleliste

Kjøp ingrediensene direkte i MENYs nettbutikk.