Baileyskuler er intet annet en marsipan smaksatt med Baileys, med litt nougat i midten og omsluttet med deilig mørk sjokolade. Det høres nok mye mer komplisert ut enn det er, for dette er kjapt og enkelt gjort. En perfekt syssel på tampen av julestria eller hvis du for eksempel har lyst til å lage en spiselig gave til en søtmons.

Ingredienser

400 g marsipan
3 ss Baileys
100 g bløt nougat
100 g mørk kokesjokolade
100 g hvit kokesjokolade (kan sløyfes)

SLIK GJØR DU

Baileyskuler med nougat

Bruk helst marsipan med minst 50% mandler. Ha marsipanen i en bolle og tilsett Baileys etter smak. Kna marsipanen slik at likøren blandes godt inn. Skjær marsipanen i jevnstore biter og nougaten i terninger. Legg nougaten oppå marsipanen, klem marsipanen rundt og trill den deretter til en kule (med nougaten inni).

Smelt den mørke sjokoladen og temperer den (se tips nedenfor). Du kan enten dyppe kulene oppi sjokoladen og la dem renne av på et bakepapir, eller du kan gjøre som meg – og dyppe kulen halvveis i sjokoladen og «rulle» dem i hendene til sjokoladen fordeler seg over det hele (husk plasthansker).

Dersom du ønsker hvit dekor på konfekten smelter du den hvite sjokoladen og tempererer den (se tips nedenfor). Ha sjokoladen i en sprøytepose og klipp et lite hull. Dekorer konfekten etter smak og behag, og la sjokoladen stivne helt.

Oppbevar konfekten i tett boks eller glass ved ca. 12-16 grader, for eksempel i kjellerboden eller et kaldt soverom. Dersom du må oppbevare konfekten i kjøleskapet er det viktig at du plasserer den der det er varmest, samt at du lar den hvile på kjøkkenbenken med lokket på i ca. en halvtime før servering. Dette for å unngå at kondens setter seg på sjokoladen, slik at den blir misfarget og flekkete. Som en tommelfingerregel bør konfekt helst ikke utsettes på temperaturforskjeller på mer enn 10 grader. Dersom du oppbevarer konfekten som beskrevet ovenfor er den holdbar i 3-4 uker.

Baileyskuler med nougat

SLIK TEMPERERER DU SJOKOLADE

  • Hakk opp sjokoladen i jevnstore biter. Kok opp 1/2-1 liter vann i en kasserolle, slå av varmen og plasser en bolle oppå kasserollen uten at bunnen kommer i kontakt med vannet (eller bruk en sjokoladesmelter, hvis du har det). Tilsett ca. 2/3 av den hakkede sjokoladen i bollen, og la den smelte. Rør av og til, til det blir en glatt masse. Pass på at det ikke kommer vann oppi sjokoladen! Ta deretter bollen av kasserollen, sett den på benken og tilsett den resterende 1/3 av sjokoladen. La den smelte i under omrøring. Når sjokoladen har riktig temperatur (31-32 grader for mørk sjokolade og 29-30 grader for hvit sjokolade) er den klar til bruk.

Sjekk gjerne ut de øvrige konfektoppskriftene på bloggen her.

LYKKE TIL!

Skriv ut English READ IN ENGLISH

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste