Bagette er et fransk brød, som er karakteristisk i formen ved at det er langt og slankt (bagette betyr visstnok "pinne" på fransk).
Bagetter er  anvendelig som tilbehør til nesten all slags mat. Den kan også nytes som sandwich med alskens godt pålegg og tilbehør, eller som underlag til crostini for festelige lag eller en liten munnfull hvis du ellers vil unne deg litt ekstra.
Til 3 bagetter trenger du omtrent:

Annonse

Ingredienser

400 g hvetemel (ca.)
1/2 ts havsalt (ca.)
15 g fersk gjær eller 1/2 pose tørrgjær
1-2 ss olivenolje
3 dl vann

SLIK GJØR DU

Dersom du har kjøkkenmaskin med eltekrok har du alle ingrediensene (men hold igjen på litt av melet) i bakebollen og kjører det på lav til middels hastighet i ca 10-15 minutter, til du har en fin og smidig deig. Juster med mer mel om nødvendig.

Har du ikke kjøkkenmaskin rører du ut gjæren i lunkent vann, blander inn det tørre og elter så lenge du orker.

Har du dårlig tid benytter du lunkent vann i deigen og lar den heve ca 30-45 minutter. Har du godt med tid kan du benytte romtemperert vann og lar deigen heve til den har dobbel størrelse. Det tar 1-3 timer.

Del deigen i tre like deler og strekk de forsiktig ut slik at de blir omtrent like lange som bredden på stekebrettet ditt. Legg de på bakepapirkledt stekebrett og vri de gjerne litt dersom du ønsker et rustikk utseende på bagettene dine. Pensle med vann og strø litt mel over. Etterheves under klede i 30-60 minutter.

Bagettene stekes ved ca 200 grader i ca 20-25 minutter, til brødene har fått en gylden og fin farge, og du hører en hul lyd når du «banker» forsiktig på det. Avkjøl bagettene på rist.

Enjoy!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Mmmm…ser for meg nybakt baguette, ferske reker og hjemmelaget maiones, slik det skal være om sommeren:) Takk for inspirasjon Trine, jeg har mye å lære å på brød- og bakefronten!

  Ønsker deg en riktig god pinse!

  A

 2. Jeg prøvde oppskriften på bagettene dine i går….og de ble kjempegode. Hadde på godt pålegg og da var det bare å nyte 🙂 Du har en kjempefin side, Trine…. Da nå du ha en fortsatt fin pinse.

 3. Tack. Jag har letat efter ett bra recept på baguetter och dessa blev utmärkta. Troligtvis pga olivoljan. De andra recepten jag prövat har haft mer mjöl och vanlig matolja (solrosolja).

 4. Super oppskrit. Enkel og resultatet ble veldig bra 🙂 Laget de en gang og går igjen med å sette en ny deig nå.

 5. SSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSlurp!!! Bakte disse deilige baguettene og serverte dem til hjemmelaget fiskesuuppe – Tusen takk Trine 😀

 6. Hei!

  Har baka disse flere ganger,men fikk i går lyst på litt ekstra
  godt «suppe»-brød.
  Tilsatte ca 2 dl reven mozarella og en god neve frisk basilikum i deigen.
  Strødde over litt ekstra ost før steking.
  Namme namm 🙂

  Kjersti 🙂

 7. Hei Trine!

  Takk for en fantastisk blogg. Har testet mange av oppskriftene dine, også disse baguettene, og alt smaker supert!

  Har du noe tips til å lage hvitløksbaguetter?

 8. Kjører på med dobbel porsjon- ingen grunn til å knusle når bakern (obs!! Trine, ikke meg ;o) har bevist at hun vet hva hun snakker om og alle kommentarer er positive!
  Blir grilla laks med salat og baguetter i kveld! Perfekt ♥

 9. Hei Trine

  Har prøvd denne oppskriften et par ganger nå. Ender opp med å måtte bruke mye mer mel enn det som står i oppgitt! Den blir rett og slett altfor klissete hvis jeg ikke hiver i en god del mer mel. Dette virker jo som en veldig enkel og grei oppskrift, og det ser ut som at andre har hatt suksess med den, så skjønner ikke helt hva som går galt?

  1. Jeg har samme erfaring, og finner at der oppskriftens 400 gram hvetemel tilsvarer 6 dl mel, så bruker jeg 7 dl. Da går det bra. Denne relasjonen 7 dl mel og 3 dl vann+olje er også det en kan finne i pizzaoppskrifter.

 10. Min samboers favoritt på søndagene 🙂 setter deigen lørdags kveld og lar den heve i kjøleskap over natten 🙂
  Alltid like gode 🙂

 11. Hei Trine,
  Jeg prøver meg på disse akkurat nå, men lurte litt på en ting. Når deigen er ferdig hevet, og du deler den i tre, skal man ikke kna den før man strekker den? Det ble litt sånn bittelitt forsiktig knaing her, men de ble ganske ruglete (litt ekstremrustikke, kanskje). Nå har de etterhevet i snart en time. Jeg venter bare på at ovnen skal bli varm.

 12. Hei.
  Denne oppskriften har jeg prøvd et par ganger. Fått mye skryt av den, har brukt den til supper og salater. (må nok bruke litt mer mel, ja)
  Takk 🙂

 13. Laget disse fra Trine 2 i går. Litt annen fremgangsmåte der. Ble veldig gode 😀 Jeg tok to av baguettene og laget en med hvitløksmør og en med kryddersmør. La da først litt inni deigen før jeg brettet sammen og rullet ut til pølser, så skar jeg litt dypere snitt etter siste heving og la oppi smøret. Ble en stor hitt rundt bordet! 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Min Handleliste

Kjøp ingrediensene direkte i MENYs nettbutikk.