Det er travle dager og liten tid til å koke eplemarmelade og andre godsaker av eplene fra hagen. Men når jeg først står bak grytene så putter jeg oppi epler så ofte jeg kan, slik som for eksempel denne deilige kyllingretten jeg laget på hytta i høstferien. Skikkelig enkel og god kosemat, som også passer fint til gjestemat! Til 4 porsjoner trenger du omtrent:

Annonse

Ingredienser

4 kyllingfileter , delt i to
8 baconskiver
2 rødløk , i båter
2 epler , i båter
smør eller olje til steking
2 ss pinjekjerner
salt og pepper
frisk timian
balsamicoeddik
4 porsjoner villris , tilberedt etter anvisningen på pakken

SLIK GJØR DU

 

Kok villris etter anvisningen på pakken.

Del kyllingfiletene i to på tvers, og krydre med nykvernet sort pepper og ørlite salt. Surr en skive bacon rundt hver kyllingbit og stikk gjerne en tannstikker i skjøten. Stekes på middels varme på alle sider, til baconet er gyllent. Fordel kyllingbitene i et smurt ildfast fat. Fres rødløken i litt smør eller olje, til den er blank og myk. Tilsett eplebåtene etter et par minutter og la de surre med. Ha løk- og eplebåtene oppi kyllingformen og fordel pinjekjernene over. Dryss gjerne litt frisk timian og dra gjerne et par drag med pepperkverna over det hele – og stek ved 200 grader (over- og undervarme) midt i ovnen i 10-15 minutter, til kyllingen er gjennomstekt.

Baconsurret kylling med rødløk og eple

Serveres med villris, godt brød eller annet tilbehør etter smak og behag. Drypp gjerne noen dråper av din beste balsamicoeddik over retten ved servering.

Enjoy!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Beste middag på lenge her hos oss, takk for oppskrift! Ekstra godt (for samvittighet og gane) med økologisk kyllingbryst fra holte.

  2. Helt fantastisk middag! Var redd for at middagen skulle bli noe tørr, men den ble helt fantastisk.
    Jeg tilstatte noen ekstra grønnsaker som jeg hadde i kjøleskapet, og jeg serverte ikke middagen med ris, men med et glass hvitvin istedenfor. Kjempe godt!

  3. Vi hadde en vennefamilie på middagsbesøk i dag og dette var det jeg serverte. Det var kjempegodt! Alle forsynte seg flere ganger, også barna på 5 1/2, 4, 2 og 2 år! Anbefales!

  4. Hei Trine. Takk for herlig blogg :-)Tenkte jeg skulle lage denne retten dagen i forveien, eller i alle fall mest mulig ferdig dagen før. Hvordan går jeg frem med tanke på oppvarming hvis jeg lager alt dagen før, og hvis ikke det er å anbefale – hvor mye kan jeg gjøre klart?

  5. Denne retten er kjempegod! Et alternativ er å putte noen potetbåter + sjampinjong oppi. Jeg sprinkler litt lønnesirup over det hele, da får hele retten et søtt drag som gir en god fylde sammen med det syrlige i løken. Og du slipper brød eller ris til. Men det er smak og behag.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Min Handleliste

Kjøp ingrediensene direkte i MENYs nettbutikk.