Baconsurrede kyllinglår er populær grillmat hjemme hos oss, og jeg serverer dem enten alene eller sammen med annen grillmat. Lårene er som kjent den saftigste og mest smakfulle delen av kyllingen, og når de er utbenet er de også enkel å få stekt jevnt igjennom. Det er litt styr å bene ut lårene selv, men du får kjøpt ferdig utbenede kyllinglår og da fikser du denne retten i en fei. Serveres med tilbehør etter smak, se mine tips litt lengre ned i innlegget.

Ingredienser

KYLLINGEN

600-700 g kyllinglår (uten ben)
8 skiver bacon
8-16 blader basilikum eller salvie
sort pepper

TOMATENE

300 g cherrytomater
olivenolje
salt og pepper

SLIK GJØR DU

Fjern bena i kyllinglårene (del dem i to hvis de er store) og legg dem med skinnsiden ned. (Du kan også benytte ferdig utbenet kyllinglårfilet.) Krydre med nykvernet sort pepper og legg 1-2 basilikum-/salvieblader på hvert lår. Rull låret sammen og rull det deretter inn i en baconskive.

Legg de baconsurrede kyllinglårene med «baconskjøten» ned på en sone med direkte varme på grillen (se grilltips her). Grill til lårene har en fin stekeskorpe over det hele. La dem deretter grille videre på indirekte varme, til lårene er gjennomstekte. Snu dem ofte.

Legg tomatene i et dobbelt lag med aluminiumsfolie, drypp litt olivenolje over og krydre med salt og pepper. Klem folien sammen og stek tomatene på grillen i ca. 10 minutter, til de er møre.

La kyllingen hvile ca. 5 minutter før servering. Serveres sammen med tilbehør etter smak og hva du har tilgjengelig. Jeg serverer dem gjerne sammen med for eksempel brokkolisalat, grillede småpoteter og fetakrem.

Alle grillmatoppskriftene (med tilbehør) finner du samlet her.

Baconsurrede kyllinglår

TIPS

  • Kyllingen kan gjerne tilberedes innendørs i stedet. Stekes på middels varme i stekepannen på alle sider, til baconet er gyllent. Legg deretter kyllingen i en ildfast form (eller sett stekepannen i stekeovnen) og stek midt i ovnen ved 175 grader (over- og undervarme) i 10-15 minutter, til kyllingen er gjennomstekt. La tomatene steke sammen med kyllingen i ovnen i ca. 10 minutter.

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste