
Lag deilig baconmarmelade! Smakfullt og populært tilbehør til for eksempel burger, pølser og annen grillmat.
Ingredienser
200 g | bacon , i små terninger |
1 | rødløk , i små terninger |
1 | rød chili , finhakket |
2 fedd | hvitløk , finhakket |
nøytral olje til steking | |
3/4 dl | lønnesirup |
1 ss | brunt sukker |
1/2 ts | sennepsfrø |
1/4 ts | røkt paprikapulver |
200 g | cherrytomater , delt i to |
2 ss | rødvinseddik (ca.) |
1 ss | soyasaus (ca.) |
salt og pepper |
SLIK GJØR DU
Skjær opp ingrediensene som angitt, slik at du har alt klart før du setter i gang.
Finn frem en middels stor gryte/tykkbunnet kjele og stek baconet i litt nøytral olje, til det er gyllent og begynner å bli sprøtt. Legg til side. Stek deretter løken til den er blank og myk, og la hvitløk og chili steke med mot slutten av steketiden. Tilsett baconet, lønnesirup, brunt sukker, sennepsfrø, røkt paprikapulver og cherrytomater, og gi det hele et lite oppkok. La det koke uten lokk, på middels varme, til marmeladen tykner og blir mørkere, etter 30-45 minutter. Rør av og til, følg med og tilsett eventuelt litt vann dersom marmeladen blir for tykk. Smak til med rødvinseddik, soyasaus, salt og pepper.
Baconmarmeladen oppbevares i tett glass og er holdbar i ca. 2 uker når det lagres kaldt. Serveres som tilbehør til for eksempel burger, pølser eller annen grillmat.
VELBEKOMME!
Baconmarmeladen er laget og står i glasset til avkjøling. Hot og god Blir spennende å teste til pølser og burgere
Så hyggelig å høre at baconmarmeladen falt i smak! Tusen takk for tilbakemeldingen!