Anettes oransje tortellinifavoritt var en av de første oppskriftene jeg la ut på bloggen for 14 år siden. Min eldste datter Anette studerte på den tiden i Trondheim og ville gjerne ha oppskriften på favoritt-pastaretten sin. Og det fikk hun. Mye har skjedd siden den gang, Anette har flyttet sørover igjen, er gift, har to barn og to hunder - og jobber nå som paramedic her på Romerike. Her er oppskriften i en noe justert versjon. Velbekomme!

Ingredienser

PASTARETT

500 g fersk tortellini eller annen fylt pasta
1 rødløk , i små terninger
nøytral olje til steking
3 fedd hvitløk , finhakket
1 ss tomatpuré
400 g hermetiske tomater , hakkede
1 rød paprika , i små terninger
1 liten squash , i biter
1 dl vann
1 ts oregano
1 ts timian
1-2 klype chiliflak
1/2 ts sukker
150 g crème fraîche , rømme, matfløte el.
salt og pepper

TILBEHØR

4 ss parmesan , finrevet
1 neve basilikum , grovt hakket
godt brød

SLIK GJØR DU

Anettes oransje tortellinifavoritt

Skjær opp grønnsakene slik at du har alt klart før du setter i gang.

Stek løken i litt nøytral olje til den er blank og myk. La hvitløken steke med de siste minuttene. Tilsett tomatpure og la det surre ca. 1 minutt og tilsett deretter hermetiske tomater, paprika, squash, vann og krydder. Kok opp og la det stå å putre i 10-15 minutter. Tilsett crème fraîche og smak til med sukker, salt og pepper, og eventuelt litt mer krydder.

Kok den fylte pastaen etter anvisningen på pakken (gjerne 30 sekunder mindre enn det som er angitt) og hell umiddelbart av vannet. Ha pastaen i gryta sammen med tomatsausen og vend det hele forsiktig sammen. Gi retten et dryss av revet parmesan og frisk basilikum (hvis du har) og server umiddelbart, gjerne med en grønn salat og godt brød som tilbehør.

Anettes oransje tortellinifavoritt

TIPS

  • Velg tortellini eller tortelloni etter smak og behag. Dersom du ønsker en vegetarisk rett må du selvsagt velge pasta uten kjøttfyll, samt erstatte parmesanen med en vegetarisk fastost (eller droppe den).

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Elsker denne retten , bruker den sånn den står og med vanlig pasta og kyllingkjøttboller

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste