Her kommer en kjapp, frisk og litt hot agurksalat, som er ypperlig tilbehør for eksempel til kylling satay, laks og andre retter som du ønsker å gi en liten asiatisk "touch".
Behold skjermen på mens du lager mat
Ingredienser
AGURKSALAT
2 | agurk , i strimler |
1 | rødløk , finhakket |
1/2 | rød chili , finhakket |
frisk koriander , grovt hakket |
DRESSING
2 ss | vann (varmt) |
1 ss | flytende honning (smak til) |
1/2-1 dl | riseddik eller eplesidereddik |
salt og pepper (smak til) |
SLIK GJØR DU
Bruk en ostehøvel eller lignende og lag tynne remser på langs. Ha agurken i en liten bolle sammen med løk og chili.
Rør ut honningen i det varme vannet og smak deretter til med eddik, salt og pepper, til du får en fin balanse mellom det søte og syrlige. Fordel dressingen over salaten og la det få trekke i minst 15 minutter. Rett før servering gir du salaten et lite dryss med grovt hakket koriander.
Serveres som tilbehør til fiske-, kylling- eller kjøttretter som du ønsker å gi en liten asiatisk «touch».
VELBEKOMME!
Publisert 8. 2. 2018