Hvis du i likhet med meg sitter igjen med julekaker etter ju,l kan disse komme til heder og nytte til helgens dessert. Julekakerester kan nemlig knuses og benyttes som knasende god "bunn" i "porsjonsostekaker". Finn frem:
Ingredienser
kjeks eller kakesmuler | |
200 g | kremost naturell |
2 ss | sitronsaft (ca.) |
2-3 ss | melis , siktet |
2 dl | kremfløte , lettvispet |
jordbær eller andre bær | |
sukker (litt) | |
6-7 | dessertglass |
SLIK GJØR DU
Jeg synes biscotti gjør seg spesielt godt i en slik dessert, men du kan i prinsippet benytte det du har av hjemmelaget (eller bortekjøpt) kjeks. Ha kjekssmulene i en (dobbel) plastpose eller lignende, og knus kjeksene grovt med et kjevle, bunnen av en gryte eller lignende. Fordel smulene i bunnen av glassene.
Skyll og rens jordbærene, og del dem opp i mindre biter. Smak til med sukker og la dem gjerne stå å trekke litt.
Rør sammen kremost og sitronsaft. Tilsett deretter siktet melis. Pisk kremfløten til krem og vend den forsiktig inn i ostemassen. Smak eventuelt til med mere sitronsaft og/eller melis. Fordel ostekremen oppå kjekssmulene, og ha deretter på jordbærene.
Serveres umiddelbart. Enjoy!
Hei!
Postet denne på Facebooksiden https://www.facebook.com/ostekakeoppskrifter
Håper det er ok at jeg lånte bildet ditt!
Det er selvsagt helt i orden! 🙂
Veldig god – brukte den som dessert i selskap forrige helg og alle gjestene likte det veldig godt. Og en kjempefin måte å få brukt opp berlinerkranser jeg hadde liggende 🙂
Denne prøvde eg tidleg i januar, skal på nytt bli søndagsdessert i dag. Kjempegodt!
Fikk denne servert av en venninne, og det er en av de beste dessertene jeg har smakt! I dag prøver vi den ut selv til egne middagsgjester.Gleder meg 🙂
Hei! Hvilken type kjeks anbefaler du? Søte eller salte kjeks? 🙂
Den ser kjempegod ut! ? Hvor store er de glassene du serverer den i? Hvor mye dessert bør man regne per person?
Denne skal prøves ut til nyttårsfesten!! skal være med alle mine kule venner som er fra 19-23 år, spent!! (mulig en på 16år er med oss)
Hmm denne ble tung og fet synes jeg. Brukte Tinekremost naturell og Tine laktosefri fløte. Laktosefri fløte blir ikke luftig som vanlig kremfløte, men dette ble lite friskt synes jeg… til tross for økt mengde sitron