Inviter til augustfest! Her er mitt forslag til en enkel og fargerik treretters meny med mange gode smaker (klikk på bildene):

# FORRETT #

Vi starter med en smakfull tomatsuppe med kokosmelk, en suppe som jeg første gang smakte da jeg var i Riga med døtrene mine, og som etter det har blitt en favoritt hjemme hos oss. Suppen kan lages nesten helt ferdig dagen før, og så varmer du den opp og rører inn smøret rett før servering.

Tomatsuppe med kokosmelk og hvitløkskrutonger

#HOVEDRETT #

Til hovedrett velger jeg «pulled chicken» med fargerikt og smakfullt tilbehør, populær mat for både store og små. Her kan også alt gjøres nesten helt ferdig på forhånd.

Pulled chicken med coleslaw

# DESSERT #

Som en søt avslutning velger jeg sommerfavoritten Eton mess, som funker fint på sensommeren også. Kombinasjonen marengs, fløtekrem, bringebær og limesukker er magisk. Hvis du vil gjøre det ekstra enkelt kan du kjøpe ferdige marengs. Også her kan det meste forberedes på forhånd, men du bør «montere sammen» desserten rett før servering.

Eton Mess - pikekyss med fløtekrem og bringebær

# VINTIPS? #

Ta med deg menyen på Vinmonopolet og be om tips der. Si hva slags vin du vanligvis foretrekker og du vil da forhåpentligvis få tips som både matcher rettene og dine preferanser.

VELBEKOMME!

Ta gjerne også en titt på de øvrige menyene jeg har publisert under kategorien «månedens treretters«. Ellers finnes det allerede mange gode tips under kategorien «meny«. 

Skriv ut English READ IN ENGLISH

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Min Handleliste

Kjøp ingrediensene direkte i MENYs nettbutikk.