NYTTÅRSMENYEN 2023; KONFITERT LAKS, REINSDYRFILET, OST & SJOKOLADEFONDANT
Vi setter et smakfullt punktum og utropstegn for året 2023 med en deilig fireretters nyttårsmeny, med konfitert laks & syltet fennikel, reinsdyrfilet med deilig tilbehør, osteanretning og en fyldig sjokoladefondant med flere smakfulle elementer til. Klikk på bildene for å komme til oppskriftene.
Se også tips om flere nyttårsmenyer avslutningsvis.
# FORRETT – KONFITERT LAKS MED SYLTET FENNIKEL #
Når du skal servere en middag med flere retter finnes det knapt noe enklere (og bedre) enn konfitert laks med syltet fennikel, pepperrotkrem, eple og dillolje. Ja, det er mange elementer, men det fine er at alle kan gjøres ferdig god tid i forveien slik at du kjapt og enkelt kan «montere» den sammen før servering. Dette en forrett forrett du garantert vil imponere med!
#HOVEDRETT – REINSDYRFILET MED RØDVINSAUS OG ANNAPOTETER #
Som hovedrett anbefaler jeg reinsdyrfilet med rødvinsaus, annapoteter og aspargesbønner. Det er ikke mye som slår en perfekt stekt reinsdyrfilet med deilig tilbehør. Bruk steketermometer så har du full kontroll over kjernetemperaturen. Annapoteter bør lages dagen før, og varmes opp rett før servering. Det er jo alltid godt med det som kan forberedes på forhånd!
# OST #
Vi sitter litt lengre til bords på nyttårsaften, og da smaker det alltid med deilige oster med godt tilbehør – og gjerne en god portvin i glasset.
# DESSERT – SJOKOLADEFONDANT, PANNA COTTA & FRISKE BÆR #
Som en søt avslutning passer det godt med en smakfull og dekorativ dessert med flere elementer, som for eksempel sjokoladefondant, panna cotta, bringebærcoulis, pasjonsfrukt og friske bær. De ulike elementene kan gjøres klar et par dager i forveien, og «monteres» sammen rett før servering og dekoreres med friske bær.
# FLERE NYTTÅRSMENYER #
- Forslag til flere nyttårsmenyer finner du samlet her.
- Nyttårskalkun på menyen? Her har jeg samlet oppskrifter og tips til deilig tilbehør.
- Sjekk gjerne også ut de øvrige menyene i serien «månedens treretters«.
Godt Nytt År og takk for mange fine oppskrifter