februarmenyen 2

Lag en deilig treretters middag til vennelaget, morsdag, Valentines eller hvis du bare har lyst på en skikkelig god middag. Her er mitt forslag til en smakfull og enkel fransk meny:

 

 

# FORRETT #

 

Vi starter med små munnfuller med ørretrillette med rugbrødchips eller ristet baguettskiver.

Rillette med ørret

 

#HOVEDRETT #

 

Til hovedrett foreslår jeg en enkle, men smakfull fransk kyllingform. Her gratineres kyllinglårene i en deilig sennepsaus som er smaksatt med litt honning og finrevet sitronskall. Som tilbehør smaker det godt med ovnsbakte småpoteter og aspargesbønner.

FRANSK KYLLINGFORM MED SMÅPOTETER OG ASPARGESBØNNER

 

# DESSERT #

 

Som en søt avslutning kan jeg anbefale Crêpe Suzette, en fransk dessert som består av pannekaker med en varm saus av karamellisert sukker, appelsinjuice, appelsinskall og likør – og som gjerne flamberes ved servering.

PANNEKAKER MED APPELSINSAUS - CRÊPE SUZETTE

 

# VINTIPS

 

Ta med deg menyen på Vinmonopolet og be om tips der. Si hva slags vin du vanligvis foretrekker og du vil da forhåpentligvis få tips som både matcher rettene og dine preferanser. Der får du også tips om alkoholfrie alternativer. Sjekk gjerne også ut Sara Døschers vintips til noen av oppskriftene mine, du finner dem samlet her.

 

VELBEKOMME!

 

Lyst på flere menyforslag? Sjekk gjerne ut de øvrige menyene i serien «månedens treretters«. Ellers finnes det allerede mange gode tips under kategorien «meny«.

Skriv ut English READ IN ENGLISH

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste