ANNONSE - BY K

paris

TUREN ER FULLBOOKET!

I samarbeid med By K inviterer jeg deg med på en spennende og unik matreise til Paris den 20-23. april 2023! Med sine tusenvis av restauranter og caféer er Paris et gastronomisk mekka. Det dukker stadig opp nye restauranter, men det finnes også de som alltid har vært der. Og ikke minst, alle de forskjellige delikatessebutikkene og markedene. Paris er uten tvil verdens gourmethovedstad – og det skal vi nyte disse dagene!

 

Med meg på turen har jeg Charlotte L. Molstad som har bodd i Frankrike i mange år, og har arrangert en tur for meg tidligere (Provence & Cassis). I tillegg vil vi på matvandringen ha med oss en lokal engelsktalende guide som vet hvor man finner byens gastronomiske perler som turistene vanligvis ikke finner frem til. Her er programmet i korte trekk:

 

TORSDAG 20. APRIL

Vi ankommer Charles de Gaulle flyplass tidlig ettermiddag og reiser direkte til hotellet. Vi skal bo godt og sentralt på 4-stjerners hotell i området Luxembourg-Montparnasse. Den første kvelden blir det en liten aperitif på en av kafeene i området, før vi skal spise middag på et typisk nabolagsbrasserie.

 

FREDAG 21. APRIL

Etter en god natt søvn og en deilig frokost skal vi ut på matopplevelser med vår franske guide. Vi beveger oss til fots rundt i området rundt Operaen og de store Boulevardene (9ème).
Dagen starter i de pittoreske parisiske galleriene der man kan vandre under vakre tak og beundre nydelige fasader. Masse sjarm, raffinert dekor, butikker med alt fra antikviteter, bøker, interiør, etc. På kort tid – og korte avstander – får man et inntrykk av byens evige sjarm.

 

Vi stopper for en aperitiff i en vinbar med litt spennende smaks-opplevelser. Deretter blir det lunsj på en typisk fransk bistro med gourmet-preg (bistronomique) og chic-dekor. Etter lunsj er det fokus på utstyr til kjøkken og bord, og målet er en stor tilbyder av alt du trenger av utstyr til kjøkken og bord. Her går både proffer og private, utvalget er enormt. Turen avsluttes med en liten gourmet-pause og en aperitiff i en kolonial/bar.

 

Tilbake til hotellet, og du har litt tid på egenhånd før felles middag på en lokal restaurant.

 

*Tilleggsprogram: Vil du lære å lage makroner? Vi kan tilby et 2-timers makronkurs etter lunsj, se ytterligere detaljer i programmet.

 

LØRDAG 22. APRIL

Etter en deilig frokost på hotellet skal vi gjøre oss kjent i et annet område av byen, nemlig Marais (4ème), et av områdene i Paris med mest særpreg. Vi krysser Seinen for en liten spasertur i gater fulle av fine, gamle bygninger, små plasser, butikker, gallerier, etc. Turen ender i et av Paris’ eldste matmarkeder der friske varer virkelig bugner. Fryd for alle sanser!

 

Lunsjen blir i nabolaget, i en ostebutikk som selv modner oster. Utvalget er imponerende og vi får en dégustasjon (utvalg av oster) med forklaring omkring produksjon, historier rundt de ulike ostene, lagring, etc. Vin og brød hører med, og vi går ikke herfra sultne!

 

Så flytter vi oss til fots til en av Paris mest spennende butikker. Tre etasjer fulle av varer som har fokus på bærekraft, økologiske produkter, bordets gleder, design, dekor og noe klær. Her finnes også en liten te-salong for den som trenger en pause.

 

Tilbake til hotellet. Vi spaserer i samlet flokk til kveldens restaurant, og kanskje avslutter vi kvelden med en coctail på en hyggelig bar etterpå?

 

SØNDAG 23. APRIL

Etter frokost og utsjekk blir det en sightseeing forbi de klassiske stedene som Eiffeltårnet, Les Invalides, Le Trocadero, Champs Elysees og ender i Montmartre. Området er hyggelig og ekte parisisk med lang historie og vi følger Charlotte gjennom gatene. Så er det klart for søndagsbrunsj på et av byens nye steder! Deretter transfer til flyplassen og hjemreise.

 

Programmet i sin helhet kan du lese HER.

Det unike med mine matreiser

Innholdet på denne turen (som de øvrige) er gjennomtenkt og unikt, og vi tas fra den ene «happeningen» til den andre. Vi får oppleve ting som man vanligvis ikke kan gjøre på egen hånd, man kommer i kontakt med lokale personer som bidrar faglig i form av guiding, smakinger ol. – og ikke minst kommer man sammen med andre med samme interesse for mat, vin og reise. Dette er min 15 matreise og jeg opplever alltid et unikt samhold i gruppene mine, og det er slett ikke noe problem å reise alene, hvis du lurer på det. Her blir alle inkludert, enten man reiser alene eller flere sammen. Mange har også vært med på flere turer tidligere, noe jeg tar som et kvalitetstegn. Les om de tidligere matreisene mine her.

 

PÅMELDING

Prisen for hele turen pr. person er kr. 22 895,- i dobbeltrom og inkluderer alt som står i programmet (se nærmere spesifikasjon HER). Det skal i utgangspunktet ikke være nødvendig å ta frem lommeboken under oppholdet, med mindre du ønsker å handle med deg noe hjem, ønsker å være med å ta et glass i baren etter middagen, eller ønsker å delta på makronkurset. (Prisen for reisen er basert på en gruppe på min. 12 personer.)

 

Bli med da vel! Ta med deg en venninne/venn/ektefelle/familiemedlem/samboer/nabo/kollega, eller reis alene. Meld deg på HER.

 

Dersom du har spørsmål kan du ta kontakt med By K på travel@by-k.no eller meg på trine@trinesmatblogg.no.

 

Foto: Pexels

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Oj tur til Paris med deg Trine høres helt mat magisk ut. Dette har jeg lyst å bli med på. Ser det krasjer med et pokemon event men jeg er villig til å ofre eventet for Paris. Må bare sjekke med pokemon klubben min.

  2. Hei Hvilke andre turer kommer i løpet av 2024?Send meg gjerne en mail med oversikt og priser.

    1. Hei,

      Vi jobber nå med en tur til Piemonte. Setter deg på interesselisten hos ByK, slik at du får tilsendt program og pris når dette foreligger.

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste