Julens desserter

Desember er høysesong for familie- og vennemiddager, og da vil vi jo gjerne by på det aller beste vi vet. Her er ti deilige desserter som passer godt som et søtt punktum etter «julemiddager» både før og etter julekvelden. Alle dessertene kan gjøres mer eller mindre ferdige et par dager før de skal serveres, noe som jo er ekstra kjærkomment i julen.

 

Riskrem er en tradisjonell dessert som hører julen til. Vi spiser det etter ribba på julaften, og gjerne rester litt senere i romjula. Her har jeg smaksatt riskremen med litt appelsin, noe jeg synes setter en ekstra god smak på riskremen. Som tilbehør serverer jeg rørte bringebær. Riskremen kan lages et par dager før den skal serveres, og bringebærsausen dagen før.

Riskrem med appelsin og rørte bringebær

Karamellpudding med appelsinkaramell er en variant av den tradisjonelle karamellpuddingen, med et hint av appelsin.

Karamellpudding

Sjokolademousse, brownie og bringebær er nydelig hver for seg og magisk sammen! Prøv det du også!

Sjokoladefondant er en populær dessert som slår an hos både store og små. Ta gjerne en titt på denne videoen for å se hvordan du lager perfekt sjokoladefondant. Som tilbehør smaker det godt med vaniljeis og friske bær, eller hva med en liten panna cotta (se oppskrift her)? Sjokoladefondantrøren kan gjøres klar i god tid på forhånd og oppbevares i kjøleskapet, og stekes opp rett før servering.

Sjokoladefondant

Kombinasjonen riskrem og panna cotta er nydelig. Prøv rispannacotta med bringebærsaus du også.

Rispannacotta med bringebærsaus

Sjokoladepavlova med pasjonsfruktkrem og bringebær gjør alltid stor suksess. Minipavlovaene kan gjøres ferdig flere dager i forveien, men kremen bør lages samme dag og haes på rett før servering.

Sjokoladepavlova med pasjonsfruktkrem og bringebær

Hva med å servere en iskake som dessert? Denne sitroniskaken med jordbærsaus serverer jeg alltid på vår juletrefest.

Sitroniskake med jordbærsaus

Krydderkokte pærer er en dessert jeg ofte lager i romjulen, hvor pærene kokes møre i en krydderlake som det både lukter og smaker jul av. En enkel og velsmakende dessert som kan forberedes flere dager i forveien, og som er enkel å servere til mange.

Krydderkokte pærer

Creme brulee med kanel og appelsin er en annen favoritt som kan lages ferdig på forhånd, men «karamelliseres» rett før servering.

Creme brûlée

Lag gjerne «restedessert» av julekakene i form av en miniostekake med pepperkakesmuler og appelsin

MINIOSTEKAKER MED PEPPERKAKER OG APPELSIN

Alle «juledessertene» finner du samlet her. Hva er din juledessert-favoritt?

Skriv ut English READ IN ENGLISH

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste