ANNONSE - AUK

Auk

De siste ukene har jeg testet Auk, verdens smarteste dyrkesystem, som produsenten selv omtaler det som. Jeg har testet flere andre hel- og halvautomatiske dyrkesystemer de siste årene uten å ha blitt frelst. Jeg var derfor ikke overoptimistisk da en av gründerne bak Auk leverte startpakken hjemme hos meg, slik at jeg kunne teste dyrkesystemet selv. «Vi reiser på høstferie i neste uke, så det er ingen her til å passe på» sa jeg. «Ikke noe problem, det er bare å så nå, så har det begynt å spire når du kommer hjem«, fikk jeg til svar. Litt skeptisk sådde jeg frøene, fylte vanntanken, satte i støpselet og reiste på ferie, og da jeg kom hjem så var jammen spiringen i full gang!

Auk

Auk er en ny oppfinnelse fra en ung, norsk gründerbedrift. Den er altså “helautomatisk”, og fikser både vann, lys og næring. I tillegg tilpasser Auken hvilken type næring og farge på lyset til hvilken type plante, og hvilket levestadie plantene er i. Dette sørger for gode groforhold, fra de er små frø til de er store planter.

 

Monteringen var enkel og rask. Pottene fylles med organisk kokosjord, laget av oppmalte kokosnøttskall, før du sår frø etter eget ønske. Jeg sådde basilikum, koriander, kruspersille og bladpersille, men i Auken kan du også dyrke for eksempel tomater, chili og salater hvis du ønsker det.

Auk

Og så langt kan jeg ikke si annet enn at Auken har innfridd til fulle! Siden jeg sådde har jeg fylt vanntanken 3-4 ganger, flyttet lyset litt høyere opp etterhvert som plantene har vokst, men ellers har Auken passet seg selv og gitt frodig avling i form av friske og smaksrike krydderurter.

 

Med Auk har du alltid friske urter innen rekkevidde og på grunn av den jevne tilføringen av næring vil de fortsette å vokse. Pass bare på at du høster urtene slik at de får mulighet til å vokse videre. Basilikum og oregano skal for eksempel høstes ved å klippe av de øverste bladene, mens urter som bladpersille og koriander høstes ved at man klipper av stengelen nedenfra. Du finner små informative videoklipp på nettsiden til Auk som blant annet viser dette, og annen nyttig informasjon om dyrking i Auken. Når det er på tide å bytte ut næringsblanderen gir Auken deg beskjed om det.

Auk

Auken har nå fått fast plass på mitt kjøkken og jeg har allerede «spart» meg for innkjøp av mange urtepotter fra butikken. Dersom du også ønsker tilgang til friske urter kan jeg virkelig anbefale dette produktet.

 

Startpakken koster ordinært kr. 3699 og inneholder det du trenger for å komme i gang. Kjøp Auken i dag HER og få tilgang til friske urter året rundt du også! Du har 60 dager åpent kjøp, slik at du får anledning til å teste Auken, og eventuelt returnere den og få pengene tilbake dersom du ikke er fornøyd.

Auk

Dette innlegget er skrevet som en del av mitt samarbeid med Auk

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Dette var spot on fordi jeg hadde tenkt å spørre deg om råd til stell og bruk av timian. Jeg synes det fort blir vissen og ubrukelig i potte. Jeg er også i tvil om hvordan jeg best kan bruke den i mat. Skal jeg hakke kvister med gren og blader? Det går vel ikke akkurat å plukke av bladene. I noen retter kan man bruke hele kvister. Smaker godt, så jeg skulle gjerne hatt dine beste timian-råd, uansett hvilket produkt man bruker. Takk for supre oppskrifter, mange gode råd og riktig fornøyd mann og venner!

  1. Ja, jeg er fortsatt veldig fornøyd med Auken min! Kunsten er å høste regelmessig, resten gjør Auken. Vil imidlertid ikke anbefale å så bladpersille i den, for den «tar over», på bekostning av de øvrige urtene.

 2. Er denne tilstrekkelig under mørketida i nord norge? eller er den uansett avhengig av naturlig lys i tillegg.

  1. Auken regulerer dette selv og sier ifra når det må byttes. Husker ikke hvor lang tid det tok, men skal sjekke. Kommer tilbake til deg.

  2. Hei! Du må skifte ca hver 2. måned. Hos oss får du kjøpt «påfyllspakke, halvt år» som har nok næring til et halvt år og ny kokosjord til kun 299. Enkelt og greit 🙂

 3. Vi har prøvd en del med basilikum- både sådd og plantet ut butikkplanter. Vi ender alltid med at planten blir svart i bladene og dør ut til slutt. Vi lurer på om dette kan ha noe med vannbåren varme/balansert ventilasjon å gjøre?
  Vi har hus fra 2010. Hvordan er dette ift auk?

 4. Nå lurer jeg på om du fortsatt er fornøyd og bruker Auken? Jeg vurderer å kjøpe en, men er jo litt skeptisk til at den holder det den lover. Det blir jo noen kostnader i året med gjødsel og jord.

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste