Det er 1. desember og startskuddet for advent gikk på søndag da vi tente det første lyset i adventstaken. Her har jeg samlet 24 favorittoppskrifter som jeg gjerne vender tilbake til når jeg skal stelle i stand til jul hjemme hos oss.
Julefavoritter

adventsKOS

Advent er ventetiden før julaften, med forberedelser, samvær med familie og venner, og litt førjulskos. Da samler jeg blant annet barn og barnebarn for pepperkakebaking, med hjemmelaget gløgg, julebrød, brente mandler, klementiner og nissegrøt med mandel i. Oppskrifter vi gjerne koser oss med i adventstiden:

Julefavoritter - advent

Julebakst

Før i tiden skulle man ha sju slag med julekaker i boks idet julen ringes inn. I dag er det ikke så nøye med antallet, men mange synes likevel at det er en fin tradisjon å ta vare på. Det synes også jeg, her er noen av mine julekakefavoritter:

 

Julefavoritter - julebakst

Konfekt

Hjemmelaget konfekt er et obligatorisk innslag hos oss i julen. Den lager jeg sammen med døtrene mine Anette og Emilie, en hyggelig og praktisk tradisjon vi har hatt i mange år nå. Her er våre konfektfavoritter:

Julefavoritter - konfekt

Julemat

I jula dyrker vi de rike mattradisjonene våre, og på bordet kommer ribbe, pinnekjøtt, lutefisk, vilt, juleskinke og mye annet godt. Her er noe av det vi liker å spise i julen:

Julefavoritter - julemat

Håper du fant noe du vil teste i julen!

 

FLERE TIPS

HA EN FIN OG MATGLAD FØRJULSTID!

 

 

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Hei!
    Et svært viktig spørsmål! Holder julekonfekten lenger om man oppbevarer dem i frysen inntil de skal inhaleres av eventuelle gjester?
    Tenker da mest på pepperkakekaramellene, marsipankulene med appelsin og likør, peppermyntesjokoladene og bringebærtrøflene.
    I år når man ikke har helgen før jul å lage alt klart hadde det vært fint å kunne fordelt det litt..

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste