junimenycen

Inviter til grillfest under solen! Her er mitt forslag til en enkel, populær og smakfull treretters meny, med spennende og sprudlende vintips fra Sara. Klikk på bildene for å komme til oppskriftene.

 

# FORRETT #

 

Vi starter med søte, grillede nektariner med parmaskinke og en nydelig bringebærvinaigrette som topper det hele.

Grillede nektariner med parmaskinke og bringebærvinaigrette

Vintips: Still by Hattingley 2020 (England)

Pris: kr. 229
Jippi! Endelig engelsk rosévin i basisutvalget. Dette er bra saker. For et lykketreff det er når man finner vin og mat som smaker det samme. Denne roséen er saftig og sjarmerende med tydelig smak av hvit fersken og bringebær. Salt parmaskinke, sødmefull fersken, syrlig bringebærvinaigrette – jeg tror denne retten må være skapt for Hattingleys rosé. Nå ble det sommer!

 

#HOVEDRETT #

 

Baconsurrede kyllinglår gjør alltid stor suksess på grillen. Server den gjerne med grillede grønnsaker, couscous og hjemmelaget basilikumpesto.

Kyllingruller med grillede grønnsaker og pesto

Vintips: Loxarel a pèl +18 Brut Nature Reserva (Spania)

Pris: kr. 170
Denne spanske sprudlevinen vinen falt jeg pladask for da jeg prøvde den første gang. Smaker av bakte epler og syltede sitroner. Mye fyldigere og rikere enn cava. Min nye favoritt til grillet kylling. Og den spennende, saltaktige ettersmaken matcher baconet perfekt. En leken og leskende kombinasjon!

 

# DESSERT #

 

Som en søt avslutning smaker det ekstra godt med smuldrepai med rabarbra og jordbær, toppet med en silkemyk fløtekrem.

Smuldrepai med rabarbra og jordbær

Vintips: Château de Myrat 2015 (Frankrike)

Pris: kr. 219,90
Åh, denne hadde jeg glemt litt – dette er en av de dessertvinene jeg alltid vender tilbake til. Rik og konsentrert smak av gul, moden frukt, honning og tørket aprikos. Søt nok til å møte jordbærene, frisk nok til å matche syrlig rabarbra og fyldig nok til å stå rakrygget ved siden av fløtekremen. Skål for sommeren! 

 

Vintipsene er gitt av Sara Døscher som er sommelier med mer enn 20 års erfaring fra Vinmonopolet, vinimport og restaurantbransjen. Hun brenner for god mat og vin i kombinasjon, og har skrevet flere vinbøker. Hun holder også vinkurs og lager podcast om vin. Lytt gjerne på podcasten hennes Fredagstipset, og episoden der jeg var gjest.

 

LYKKE TIL!

 

Lyst på flere menyforslag? Sjekk gjerne ut de øvrige menyene i serien «månedens treretters«. Ellers finnes det allerede mange gode tips under kategorien «meny«. Alle vintipsene fra Sara finner du samlet her

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Nydelig juni meny Trine. Tenker å lage denne til mitt fadderbarn. Ser du har med vinforslag. Jeg liker jo å ta meg ett enkelt glass i godt selskap når det passer seg. Prøver å være forsiktig med alkohol. Ønsker å servere en frisk eplemost av god kvalitet til mitt fadderbarn. Takk for flotte oppskrifter Trine du redder mange av middager.

  2. Helt fantastisk! 10/10

    Lagde denne til familien i dag, og selv den mest kresne var fornøyd!

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste