APRILMENYEN; ANTIPASTI, VITELLO TONNATO & TIRAMISU – MED VINTIPS
Jeg regner med at det er flere enn meg som lengter til Italia – til maten, vinen og det gode livet. Aprilmenyen består derfor av de gode, rene og ekte smakene jeg (blant annet) forbinder med Italia. Dette er mat som er fin å dele med flere – og gjerne lage sammen, når vi etter hvert forhåpentligvis kan være flere rundt bordet. Klikk på bildene for å komme til oppskriftene, og nedenfor finner du også spennende og smakfulle vintips fra vinkelner Sara.
ANTIPASTI
Vi starter med caprese og deilig antipasti. Når du bruker gode, rene råvarer er det ikke så mye som skal til. Hva med caprese med smakfulle tomater, mozzarella, basilikum og ristede pinjekjerner?
Vårens asparges med en deilig spekeskinke smaker også godt.
Har du testet kombinasjonen bresaola, ruccula og parmesan?
Bak gjerne focaccia eller annet godt brød.
VITELLO TONNATO
På bordet setter jeg selvsagt også en av mine italienske favorittretter, nemlig vitello tonnato – kalvefilet med tunfiskmajones. Den kan gjerne lages dagen før og skjæres opp rett før servering.
TIRAMISU
Som en søt avslutning passer det godt med den italienske desserten tiramisu.
Vintipsene er gitt av Sara Døscher som er sommelier (vinkelner) med over 20 års erfaring fra Vinmonopolet, vinimport og restaurantbransjen. Hun brenner for god mat og vin i kombinasjon og hennes største lidenskap er faglig formidling. Derfor skriver hun vinbøker, holder vinkurs og lager podcast om vin. Lytt gjerne på podcasten hennes Fredagstipset – vin til helgen.
Lyst på flere menyforslag? Sjekk ut de øvrige menyene i serien «månedens treretters«. Ellers finnes det allerede mange gode tips under kategorien «meny«. Alle vintipsene fra Sara finner du samlet her.
Spennende mat
Ønsker oppskrifter
Du kommer til oppskriftene ved å klikke på bildene eller linkene (understreket tekst). Dersom du ønsker å motta nyhetsbrevet med oppskrifter og artikler kan du melde deg på e-post-listen helt nederst på nettsiden. Håper dette var oppklarende.