Bringebærkjeks

Før i tiden skulle man ha sju slag med julekaker i boks idet julen ringes inn. I dag er det ikke så nøye med antallet, men mange synes likevel at det er en fin tradisjon å ta vare på. Det synes også jeg. Her er mine julekakefavoritter – hvilke er dine?

 

Pepperkaker (eller mer presist, ingefærkaker) står selvsagt på bakelisten i år, som det har gjort siden jeg var lita jente og bakte med mamma. Den samme oppskriften baker jeg fortsatt med mine tre barn og fem barnebarn, og jeg vet at mange av mine lesere også har tatt i bruk denne oppskriften som sin juletradisjon. For første gang blir det ikke pepperkakebaking med mafiaen min i år, så i år blir det bare Mathias og meg – og så skal vi lage pepperkakehus, som er bare vår koselige tradisjon.

Pepperkaker

Krumkaker er også en tradisjon, både det å ha det i huset, men ikke minst å lage dem. For 30. gang (eller noe sånnt) skal jeg steke krumkaker sammen med min kjære venninne Liv. En nyttig og koselig tradisjon som overlever alt, også corona.

Krumkaker

Biscotti med sitron er en av de nyere julekakene som jeg gjerne baker ellers i året også. En favoritt, rett og slett.

JULEBAKST & KONFEKT – OPPBEVARING & HOLDBARHET

Sjakkruter er også et kjært barndomsminne, som jeg ikke har bakt på en stund. Men i fjor kom jeg over et bilde i et utenlandsk matmagasin som inspirerte meg til å lage «julekurver» ut av denne tradisjonelle og ellers litt trauste baksten. Lyst til å prøve du også? Oppskriften finner du her.

Sjakkruter - julekurver

Brune pinner er rett og slett latterlig enkelt og latterlig godt. Prøv gjerne denne oppskriften på sjokoladepinner hvis du ønsker å lage en annen variant.

Brune pinner

Bringebærkjeks er populær hos både store og små, og blir å finne på mitt kjøkken i år også. Det er noe spesielt med kombinasjonen mørdeigskjeks og bringebær.

Marengs med mandler og mørk sjokolade, også kalt «vepsebol», gjør også stor suksess på kakebordet i julen.

Vepsebol - marengs med sjokolade og mandler

Alle julekakene på bloggen finner du samlet her. Hva er din favoritt?

Skriv ut English READ IN ENGLISH

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste