Smuldrepai med blåbær

Neste råvare i serien MIN FAVORITTRÅVARE er blåbær. De norske blåbærene er nå i sesong, og vokser vilt de fleste steder i landet. I tillegg til at blåbær er godt på smak er de også en kilde til vitamin E, vitamin C og folat. I tillegg har blåbær et høyt innhold av kostfiber.

 

«Da jeg var ung» fikk man ikke kjøpt blåbær i butikken, slik vi får nå. Da var det om å gjøre å plukke rikelig med blåbær når den var moden, for å sylte den eller fryse den ned slik at vi kunne nyte blåbær ellers i året også. Det var ikke alltid så populært å dra på de obligatoriske blåbærturene, men desto mer populært var det når vi kom hjem med fulle spann og fikk servert mammas pannekaker med nyrørt blåbærsyltetøy til.

 

Jeg elsker blåbær og bruker dem ofte i oppskriftene mine. Her kommer derfor ti gode oppskrifter hvor blåbær spiller hovedrollen (eller er et smakfullt tilbehør). Klikk på bildene for å komme til oppskriftene.

 

Halvgrove pannekaker med blåbærsyltetøy

Pannekaker med blåbær

 

Hvetekrans med blåbær og bringebær

Hvetekrans med bringebær og blåbær

 

Blåbærkake med sitronglasur

Blåbærkake med sitronglasur

 

Granola med blåbær og bringebær

Granola med gojibær

 

Blåbærruter med smuldretopping

 

Blåbærboller

Blåbærboller

 

Salat med epler, blåmuggost og blåbær

Salat med epler, blåmuggost og valnøtter

 

Kjøleskapsgrøt med blåbær, bringebær og granola

Kjøleskapsgrøt med havre, bær og granola

 

Blåbærmuffins med kanelkrønsj

 

Minipavlova med limemarinerte blåbær

Minipavlova med limemarinerte blåbær

 

Hva er din blåbærfavoritt? Sjekk ut alle oppskrifter med bær her. Se alle oppskriftene i serien «Min favorittråvare» her.

 

VELBEKOMME!

 

Illustrasjonsbildet øverst er hentet fra min nye kokebok Trines hverdagsmat, Smuldrepai med blåbær og sitron (side 179). 

Skriv ut English READ IN ENGLISH

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste