MIN FAVORITTRÅVARE – BLÅBÆR
Neste råvare i serien MIN FAVORITTRÅVARE er blåbær. De norske blåbærene er nå i sesong, og vokser vilt de fleste steder i landet. I tillegg til at blåbær er godt på smak er de også en kilde til vitamin E, vitamin C og folat. I tillegg har blåbær et høyt innhold av kostfiber.
«Da jeg var ung» fikk man ikke kjøpt blåbær i butikken, slik vi får nå. Da var det om å gjøre å plukke rikelig med blåbær når den var moden, for å sylte den eller fryse den ned slik at vi kunne nyte blåbær ellers i året også. Det var ikke alltid så populært å dra på de obligatoriske blåbærturene, men desto mer populært var det når vi kom hjem med fulle spann og fikk servert mammas pannekaker med nyrørt blåbærsyltetøy til.
Jeg elsker blåbær og bruker dem ofte i oppskriftene mine. Her kommer derfor ti gode oppskrifter hvor blåbær spiller hovedrollen (eller er et smakfullt tilbehør). Klikk på bildene for å komme til oppskriftene.
Halvgrove pannekaker med blåbærsyltetøy
Hvetekrans med blåbær og bringebær
Blåbærkake med sitronglasur
Granola med blåbær og bringebær
Blåbærruter med smuldretopping
Blåbærboller
Salat med epler, blåmuggost og blåbær
Kjøleskapsgrøt med blåbær, bringebær og granola
Blåbærmuffins med kanelkrønsj
Minipavlova med limemarinerte blåbær
Hva er din blåbærfavoritt? Sjekk ut alle oppskrifter med bær her. Se alle oppskriftene i serien «Min favorittråvare» her.
VELBEKOMME!
Illustrasjonsbildet øverst er hentet fra min nye kokebok Trines hverdagsmat, Smuldrepai med blåbær og sitron (side 179).