Julesalater

Jeg elsker fargerike salater hvor grønnsaker, frukt og bær skaper skikkelig feststemning i salatbollen. Bytt gjerne ut noe av det tradisjonelle tilbehøret med en salat, eller lag en salat i tillegg. Her er fem favoritter som jeg gjerne serverer til min familie i jula (klikk på bildene for å komme til oppskriftene).

 

RØDKÅLSALAT MED EPLE OG BJØRNEBÆR – en fargerik og smakfull salat som passer godt til for eksempel and, kalkun eller kylling. Er også fin å sette på en buffet.

Rødkålsalat med eple og bjørnebær

APPELSINSALAT MED RØDKÅL, EPLE, GULROT OG HASSELNØTTER – en syrlig og god salat jeg gjerne serverer til svinekjøtt, for eksempel røkt juleskinke og ribbe. Passer også godt til and, kalkun og kylling.

APPELSINSALAT MED RØDKÅL, EPLE, GULROT OG HASSELNØTTER

VINTERSALAT MED GRØNNKÅL, RØDKÅL, FENNIKEL, EPLE OG VALNØTTER – smaker godt til det meste, men prøv den til kalkun eller kylling.

Vintersalat med grønnkål, rødkål, eple og valnøtter

POTETSALAT MED EPLE OG PURRE – lages alltid i julen hjemme hos oss. Jeg lager en stor porsjon på lillejulaften, som nytes på kvelden når vi prøvesmaker på noe av julematen, slik som for eksempel røkt lammelår, spekemat, gravet laks og rakfisk. Restene blir satt på bordet under julens frokoster og lunsjer, og er alltid et populært innslag.

Potetsalat med eple

WALDORFSALAT MED SELLERI, BLÅ DRUER OG VALNØTTER – et tradisjonelt tilbehør til kalkun, og et populært innslag på julens buffeer.

Flere gode salater med smak av jul finner du samlet her. Hva er din favorittsalat til julemat?

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Så fint og for en god hjelp det er, å se på bilder og oppskrifter, når man setter sammen julemenyen. Nytt i år blir tilbehør til ribben og må prøve noen av salatene. Det blir alltid vellykket når jeg lager noe fra deg Trine. God jul 🙂

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste