Du har kanskje oppdaget at det har skjedd noen endringer her på Trines matblogg? Tilbakemeldingene fra dere lesere i brukerundersøkelsen i vår ga nyttige innspill som jeg har tatt med meg i prosessen med videre utvikling av bloggen. Det er i løpet av året allerede gjort noen feilrettinger og endringer (les mer om det her). Disse siste endringene er primært knyttet til design slik at det blir mindre «skrolling», samt at søk- og arkivfunksjonene er blitt bedre. Det er også gjort noen endringer som blant annet gjør bloggen mer brukervennlig på mobil. Ta en titt da vel, her er noen av endringene:

Trines matblogg 2019

 

HJEM

Hjem-siden har fått nytt design. Jeg har nå gått bort ifra det store, avlange bildet, og gir isteden plass til siste publiserte innlegg/utvalgt innlegg øverst på siden. Deretter kommer et søkfelt og de 6 siste publiserte innleggene («siste nytt»). Ukemenyen på forsiden er blitt ny, hvor oppskriftene plasseres etter hverandre og hvor du kan bla ved hjelp av pilene eller ved å klikke på de blå kulene under feeden, og klikke deg direkte inn på oppskriften.

 

Videre vil du også finne artikler og utvalgte oppskrifter sortert etter tema, som før. Generelt sett er det blitt fjernet en del «luft» på siden, slik at det blir mindre «skrolling». Forsiden er også blitt mer fleksibel slik at jeg kan legge til, slette og flytte om på elementene og endre designet selv, dersom jeg ønsker det.

 

BLOGG

Bloggfeeden har vært der en stund nå, og du finner den ved å klikke på BLOGG under logoen. Her finner du alle oppskrifter, innlegg og ukemenyer i den rekkefølgen de er publisert.

 

OPPSKRIFTER

Oppskriftene har fått nye knapper under det øverste matbildet, fem knapper (fra venstre mot høyre) – LEGG I FAVORITTER – LEGG I UKEMENY – LEGG I HANDLELISTE – LEGG I HANDLEKURV – SKRIV UT.

Nytt design Trines matblogg

 

Hold musepekeren (desktop) eller fingeren (mobil/nettbrett) over den lille firkantede knappen, og den vil bli større og med aktuell tekst. Klikk på knappen for å legge oppskriften i favoritter, ukemeny el.

Trines matblogg 2019

    Ikonene med informasjon om vanskelighetsgrad, tidsbruk og lignende er nå plassert øverst i høyremenyen. Deretter kommer stikkordskyen, nesten slik den var på den gamle bloggen. Jeg vet det er mange flere enn meg som har savnet den.

 

NEDTREKKSMENYEN

Nedtrekksmenyen er også blitt ny. Den har endelig fått tre nivåer igjen (slik jeg hadde på den gamle bloggen) og dermed lettere å strukturere logisk.

 

Vær obs på at kategorier som tidligere lå på 1. nivå, nå kan være flyttet opp et nivå, som for eksempel fisk, kjøtt og kylling som ligger under «middag». Kategorier som pasta, pizza, tex-mex ol. er nå flyttet under «type rett». Jeg anbefaler deg å klikke deg litt rundt for å få en oversikt over den nye strukturen.

MOBIL

Mobilsiden har nå fått søkeikonet plassert på verktøylinjen, samt et eget søkefelt under siste publiserte innlegg.

 

«mine favoritter»

Mer enn 21 500 har nå opprettet en bruker og tatt i bruk de nye funksjonene på bloggen, til for eksempel å lagre egne favoritter og lage egen ukemeny. Nå kan du lagre alle typer oppskrifter og innlegg, både nye og gamle. Dersom du lurer på noe i den forbindelse kan du ta en titt på BRUKERVEILEDNINGEN, eller sende meg en melding via kontaktskjemaet eller kommentarfeltet her.

 

TAKK!

Jeg vil til slutt benytte anledningen til å takke alle dere 34 113 som tok dere tid til å svare på brukerundersøkelsen våren 2018! Jeg planlegger en ny brukerundersøkelse om et par måneder for å se om endringene har fungert slik jeg har tenkt – og håper også da på nye konstruktive innspill, både i forhold til det tekniske, visuelle og ikke minst innholdet på Trines matblogg.

 

Men, hvis du har noen tilbakemeldinger eller innspill som du vil dele i kommentarfeltet under, eller i en melding via kontaktskjemaet, vil jeg gjerne høre fra deg nå!

 

Tusen takk til Anette i A Design Studio for hjelp med designet, og takk til Kodeks som har utført jobben! 

 

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Hei Trine.
    Benytter meg ofte av dine oppskrifterog er kjempefornøyd, særlig med oppskriftene på gjærbakst. Gleder meg til å følge deg videre.

    Mvh
    Karin

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste