MATDRONNINGEN - TRINE

2018 er straks historie og det er på tide å stoppe opp litt, klappe seg selv på skulderen og ta et tilbakeblikk på nok et arbeidskrevende, men spennende og fint matbloggerår.

 

Trines matblogg har hatt høyt og jevnt besøk gjennom hele året – i skrivende stund har det vært nesten 35 millioner sidevisninger på bloggen i 2018! Hver uke er ukens ukemeny det mest populære innlegget, men noen oppskrifter er selvsagt mer populære enn andre – ta en titt på de 15 mest populære her.

 

Den nye bloggen ble lansert på tampen av 2017. Mer enn 21 000 har siden den gang opprettet bruker og tatt de nye funksjonene i bruk, for blant annet å lagre egne favoritter og lage egne ukemenyer – og ikke minst få levert matvarer hjem på døren fra meny.no. I april gjennomførte jeg en brukerundersøkelse på bloggen, hvor ca. 35 000 ga sin tilbakemelding om hva de liker og eventuelt ikke liker ved den nye siden. Tilbakemeldingene ga nyttige innspill som jeg har tatt med meg i prosessen med videre utvikling av bloggen. Det er i løpet av året gjort en del feilrettinger og endringer, og på nyåret publiseres de siste endringene som primært går på mobilversjonen, søk, samt design av forsiden + oppskriftssidene. Jeg ser frem til å få dette på plass, slik at jeg helt og fullt kan konsentrere meg om innhold på bloggen + andre prosjekter jeg ønsker å sette i gang med.

 

Jeg har også i år vært en av dommerne i Det Norske Måltid, både som delfinaledommer og finaledommer. Det Norske Måltid er matens «Oscarutdeling» og kårer de beste mat- og drikkeproduktene i Norge. Konkurransen har som formål å bidra til næringsutvikling gjennom å øke etterspørselen, skape stolthet og styrke omdømmet for norsk matproduksjon – og det lykkes vi med! Dette er faktisk min femte sesong som dommer, og jeg er utrolig stolt av å være en del av dette og få jobbe sammen med noen av landets fremste kokker og andre flinke aktører innen mat og drikke. Den 11. januar går årets finaleshow av stabelen, og da reiser jeg til Stavanger for å være en av prisutdelerne!

 

2018 har bydd på et lite «prisdryss» for meg også. I februar ble jeg kåret til «Årets business» under Vixen Influencer Awards, og i november fikk jeg prisen «Årets kvinnelige entreprenør» av Direktesalgsforbundet. Det er stor stas å hevde seg i en slik sammenheng!

 

Jeg har også vært en del i media i år, du finner de fleste intervjuer og mediesaker samlet her.

 

Bøkene mine har solgt godt også i år, og de er nå trykket opp i et opplag på ca. 370 000 eksemplarer til sammen!

 

Jeg har også i år holdt noen foredrag, men det som gjorde mest inntrykk på meg var nok å komme «hjem» til Trondheim i november, hvor ca. 550 møtte opp!

 

I 2018 sto to matreiser på programmet, til Torino og Lisboa. Førstnevnte måtte jeg dessverre melde avbud fra da jeg natten før avreise fikk prolaps og isjias, og ble så syk som jeg aldri har vært før. Men turen ble heldigvis gjennomført etter planen ellers, og ble veldig vellykket takket være en flink arrangør i Torino. Turen til Lisboa ble også veldig vellykket, og reisebrev derifra kan du lese her. Nye, spennende reiser står på programmet i 2019, til Liguria i Italia i mai og Tokyo i oktober (under planlegging).

 

Dette var et lite tilbakeblikk på et aktivt og morsomt matbloggerår. Jeg føler meg utrolig priviligert som får muligheten til å jobbe med det jeg liker aller best, nemlig lage mat, fotografere, skrive og dele matopplevelser. Jeg vil i denne sammenheng takke mitt management i AdlinkMedia som er fine støttespillere og som tar seg av de fleste kommersielle avtalene mine, Cappelen Damm som jeg samarbeider med om kokebøkene mine, Kodeks og Syse som tar seg av teknisk utvikling og drift av bloggen, samt MENY, annonsører og øvrige samarbeidsparter i 2018 som har bidratt til å gjøre dette mulig!

 

MEN, bloggen har ikke vært det den er uten dere lesere. Jeg vil derfor takke for alle hyggelige eposter, tilbakemeldinger, innspill, kommentarer, nominasjoner, stemmer og heiarop jeg har fått i løpet av i dette året! Det er en viktig motivasjonsfaktor og inspirasjon for meg! Tiden rekker dessverre ikke til til å svare hver enkelt av dere, men dere skal vite at jeg gjør så godt jeg kan!

 

Jeg ser frem til blanke ark og nye muligheter i 2019. Jeg kommer fortsatt til å ha fokus på å utvikle og dele nye, enkle og smakfulle oppskrifter – på bloggen, og kanskje i en ny kokebok? Tusen takk for et fantastisk 2018! Jeg håper dere blir med videre også – for i 2019 har jeg mange nye gode oppskrifter på agendaen!

 

GODT NYTT ÅR!

 

Foto: Lasse Berre

Skriv ut English READ IN ENGLISH

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste