Borddekking - månedens treretters

Inviter på en deilig treretters meny med smak av norsk høst!

 

# FORRETT #

 

Vi starter med røkt laks med pepperrotkrem, eple og selleri, med sprøtt rugbrød som tilbehør. Her kan det meste gjøres klart på forhånd, slik at du bare kan «montere» sammen retten rett før servering.

#HOVEDRETT #

 

Til hovedrett foreslår jeg lammeskanker med rotgrønnsaker og en silkemyk potetmos. Skankene trenger noen timer i ovnen, men da kan du jo gjøre andre ting, som for eksempel å forberede resten av måltidet eller rett og slett slappe av.

# DESSERT #

 

Som en søt avslutning passer det godt med ovnsbakte pepperepler. Kombinasjonen epler og pepper er nydelig, og sammen med den deilige eplesjyen og vaniljeis eller krem, blir dette et smakfullt punktum på måltidet.

Ovnsbakte pepperepler

# VINTIPS? #

 

Ta med deg menyen på Vinmonopolet og be om tips der. Si hva slags vin du vanligvis foretrekker og du vil da forhåpentligvis få tips som både matcher rettene og dine preferanser. Der får du også tips om alkoholfrie alternativer.

 

VELBEKOMME!

 

Ta gjerne også en titt på de øvrige menyene i serien «månedens treretters«. Ellers finnes det allerede mange gode tips under kategorien «meny«. 

Skriv ut English READ IN ENGLISH

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste