Borddekking

Inviter familie og/eller venner til festelig septemberlag! Her er mitt forslag til en smakfull og enkel treretters høstmeny som du garantert vil imponere med. Klikk på bildene for å komme til oppskriftene.

 

# FORRETT #

 

Vi starter med en smakfull gulrotsuppe, med god og rund smak. Hemmeligheten bak den gode smaken ligger i å bake grønnsakene i stekeovnen først. Suppen toppes med en rømmeklatt, gulrotchips og friske krydderurter. Suppen kan gjerne lages dagen før og varmes opp rett før servering.

#HOVEDRETT #

 

Til hovedrett foreslår jeg helstekt kylling med paprika, tomat, chili og appelsin – en deilig smakskombinasjon! Velg en stor kylling som har levd litt bedre og lengre enn de fleste kyllinger – det merker du på smaken og kvaliteten. Bak gjerne et eltefritt landbrød eller focaccia som tilbehør til både suppen og kyllingen.

HELSTEKT CHILIKYLLING MED PAPRIKA, TOMAT OG APPELSIN

# DESSERT #

 

Som en søt avslutning smaker det godt med karamelliserte plommer med honningkrem. Yummy!

karmelliserte plommer med honningkrem

 

# VINTIPS? #

 

Ta med deg menyen på Vinmonopolet og be om tips der. Si hva slags vin du vanligvis foretrekker og du vil da forhåpentligvis få tips som både matcher rettene og dine preferanser. Der får du også tips om alkoholfrie alternativer.

 

VELBEKOMME!

 

Ta gjerne også en titt på de øvrige menyene i serien «månedens treretters«. Ellers finnes det allerede mange gode tips under kategorien «meny«. 

Skriv ut English READ IN ENGLISH

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste