Neste råvare i serien MIN FAVORITTRÅVARE er jordbær. Og da mener jeg deilige norske, søte og smakfulle jordbær – med smak av sommer. Jordbær som på grunn av det (vanligvis) relativt kalde klimaet vårt får bruke lang tid på å vokse og modne seg helt ferdige – noe du garantert kjenner du på smaken! Dessuten er de supersunne, jordbær inneholder faktisk mer C-vitamin enn appelsiner! Det er knapt noe som smaker bedre – og min favoritt er trønderbær.

 

Noen av mine første barndomsminner er hytteturer og jordbær – kortreiste trønderbær. Da jeg var liten hadde vi ikke bil, og vi kjørte derfor som regel buss til hytta. Vel, ikke helt frem – det siste stykket måtte vi gå eller kjøre taxi. Ofte gikk vi det siste stykket (vel, jeg satt ofte på skuldrene til pappa), og på veien stakk vi gjerne innom en bondegård og kjøpte med oss nyplukkede jordbær. Jeg tror aldri at jordbær har smakt bedre.

 

Det er ikke mye som kan konkurrere med deilige norske jordbær med fløte, melk eller (aller helst) hjemmelaget vaniljeis. Men jordbær er også en fantastisk råvare ellers. Her er noen av mine favoritter, i uprioritert rekkefølge (klikk på bildene):

 

Sjokoladefondant med jordbær og vaniljeis – komboen mørk sjokolade og jordbær er magisk!

Jordbærsuppe – forfriskende og godt sammen med litt vaniljeis.

Miniterter med jordbær og vaniljekrem – en rustikk og smakfull sommerdessert.

Sommerkake – når du skal feire noen i sommer!

Kyllingsalat med jordbær, mozzarella, valnøtter og balsamico – yummy!

Panna cotta med jordbær og myntepesto – sommeren på glass!

Ostekake med jordbærcoulis – ypperlig når du skal servere noe godt til mange (og gjerne ønsker å gjøre det klart et par dager før).

Jordbærsorbet – himmelen i munnen på under 5 minutter!

Jordbærmarmelade med appelsin – sommersmak året rundt!

Manchego og spekeskinke med jordbær – små munnfuller som passer ypperlig som «ventemat» sammen med deilige bobler i glassene.

Hva er din jordbærfavoritt? Sjekk ut alle oppskrifter med bær her. Se alle oppskriftene i serien «Min favorittråvare» her.

 

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste