17. MAI-MENYEN 2017
17. mai er rett rundt hjørnet, og du lurer kanskje litt på hva du skal servere familie/venner på nasjonaldagen? Her har jeg samlet noen gode oppskrifter som kanskje kan være til inspirasjon når du skal planlegge menyen?
Jeg pleier ofte å lage en stor bolle med limonade til både store og små. Det smaker alltid forfriskende etter barnetoget. I tillegg smaker det også godt med noen deilige munnfuller (se nedenfor) eller spekemat med for eksempel konfiterte tomater og ramsløkmajones.
Kaker hører med på 17. mai, og her har vel de fleste sine tradisjoner. Vi serverer alltid pavlova og sjokoladekake på 17. mai.
Planlegger du en treretters middag? Her er tre forslag til til henholdsvis forrett, hovedrett og dessert som du eventuelt kan mikse og matche etter smak og behag.
Skal du (i likhet med meg) levere kake til 17. mai-arrangementet på skolen? Her er tre forslag til smakfull bakst som alltid slår an:
Alle 17. mai-oppskriftene mine finner du ellers samlet her. Sjekk gjerne også ut menyforslagene fra 2016. Ønsker du heller å servere fingermat finner du alle fingermatoppskriftene mine samlet her. Ønsker du å fyre opp grillen finner du flere tips til grillmaten og tilbehøret her. Til kakebordet er det mange tips å finne i dette innlegget hvor du finner 10 kakefavoritter i mai. Lykke til med planleggingen!
Hva står på menyen hjemme hos deg den 17. mai?
Hei,
jeg tenkte å lage gulrtotkaken» a la Room». Hvilken grad rasper du eple og gulrot, grovrevet eller slik finraspet en gir til en baby? Hvordan tror du det vil bli om jeg kjører eple og gulrot i blender?
Setter stor pris på svar!
Mvh
Lillian
Jeg pleier å finrive gulrøtter da dette gir en saftigere kake enn med grovt revet. Jeg ville nok ikke brukt blender, men food processor eller godt gammeldags rivjern.
Det står i oppskriften: «Jeg pleier å rive ca halvparten på den fineste delen av råkostjernet, og den andre halvparten på den groveste delen». Du må ikke kjøre det i blender.