Juletrefest og «juletapas»
Femte juledag gikk den tradisjonelle juletrefesten av stabelen. Dette har etterhvert blitt en koselig tradisjon, hvor vi inviterer de yngste fadderbarna mine og «kompisen» til Mathias – samt deres familier. Vi var 17 med stort og smått. Og koselig, som alltid!
På menyen sto det juletapas og julekaker. Tapasen laget jeg av restene av julematen, og synes selv jeg fikk utnyttet dette godt og det virket også som om gjestene satte pris på det, for det meste gikk unna.
Jeg hadde ulike varianter av fylte lefser, pølser, kjøttboller i tomatsalsa, stekte grønnsaker, diverse julepålegg, sild, ost, salat og foccacia. Dette arrangerte jeg omtrent slik:
- Lefse med røkt laks, dillost og bittelitt kvernet pepper
- Lefse med lammerull, kremost og hakkede rødbeter
- Lefse med finhakket bajonneskinke, creme fraiche og sennep
- Julepølse, potet og sviske med tannstikker i
- Hotdogs, delt i to og snittet (kryss) i begge ender
- Spicy kjøttboller med tomatsalsa (oppskrift kommer på nyåret)
- Ovnsstekte mandelpoteter og aioli
- Ovnsbakte cherrytomater
- Ovnsbakt squash, rød og gul paprika, rødløk – med olivenolje og provencekrydder
- Diverse oster med marmelade, flytende honning, valnøtter, speltkjeks og pepperkaker
- Diverse kjøttpålegg
- Waldorfsalat
- Diverse sild med rugbrød
- Salat
- Foccacia, en del med kalamataoliven og en «naturell»
Det så helt strålende ut!Ønsker deg og familien en riktig så fin nyttårsfeiring i morgen og gleder meg til masse bra bloggeinnlegg i året som kommer. Håper vi får muligheten til å treffes på flere vinsmakinger:)Hilsen fra Elise.
Hei Trine – jeg bruker nok en gang dine sider som inspirasjon, og jeg får stadig nye favorittoppskrifter :o)
I går prøvdelagde jeg lefse med finhakket bajonneskinke, creme fraiche og sennep, smaken var veldig god, men resultatet ble ganske mye rennende creme fraice ….hvordan går du frem når du lager disse?