Hveterundstykker med hatt
I Maison Mat og Vin (mars/april 2009) fristet de med rundstykkeoppskriftene til bakelandslaget. Jeg hadde merket meg dette, og da jeg skulle bake rundstykker til søndagens kjøttsuppe fant jeg frem bladet. Men her er det vel ett eller annet som ikke stemmer?! Kun tre ingredienser i oppskriften? Vann, mel og salt? Ikke gjær, og ikke olje eller smør? Er det trolldeig som skal lages? Jeg tok ikke sjansen på å bake uten gjær, men gjorde ellers ikke noen vesentlige endringer i oppskriften. Til å være baketips fra bakelandslaget ble jeg ikke direkte imponert over oppskriften, men det skal kanskje hellers tilskrives matbladet enn bakelandslaget?! Uansett, det endelige resultatet ble kjempegodt og dekorativt, og passet godt til søndagsmiddagen vår:
Til ca 9 store rundstykker trenger du:3,5 dl lunkent vannca 500 gram hvetemelca en barneskje havsalt25 gram fersk gjærlitt grovt mel til å strø over før steking
Hei!Denne bloggen likte jeg! Deg skal jeg besøke igjen!!=)I morgen skal jeg ha besøk, og da skal jeg lage gulrotkaken din! Gleder meg!Ha en strålende onsdag!
Og kaken ble fantastisk!=)=)
Så bra! Jeg laget gulrotkaken selv i helgen. Både gjester og mann var fornøyd. Jeg også!Trine 😉