Sist lørdag lot vi oss inspirere av Geir Skeies seier i Bocuse d’Or, og laget en rett som visstnok var inspirert av deler av seiersmenyen. Resultatet ble kjempegodt, og retten kan virkelig anbefales! Oppskriften finner du her. Vi serverte i tillegg fløtestuede poteter.

Det som jeg synes var spesielt velsmakende med denne retten var den brunede løken, som satte en spesiell spiss på retten. Jeg kommer garantert til å lage denne løkvarianten senere, som kan brukes til ulike kjøtt og fiskeretter (i ulike varianter).
[unordered_list style=»tick»]Brunet løk (2 porsjoner):

  • 2 sjalottløk
  • 2 ss rødvinseddik
  • 1 dl buljong eller kraft
  • 1 ss sukker

[/unordered_list]

Kutt sjalottløken i tynne skiver. Ha alle ingrediensene i en kjele og kok til all væske er fordampet. Enkelt og greit!Vi fulgte aperitifs vintips, og serverte Masi Passo Doble 2007 (Argentina) til retten, noe som smakte fortreffelig!

Skriv ut

Leave a Reply to Trine Cancel reply

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste